В повечето случаи не е ясно веднага каква е финансовата

...
В повечето случаи не е ясно веднага каква е финансовата
Коментари Харесай

Анализатори: Шумът около AI не е подкрепен от фундаментални фактори


В множеството случаи не е ясно незабавно каква е финансовата изгода от нови технологии
(снимка: CC0 Public Domain)

Шумът към изкуствения разсъдък ChatGPT повиши внезапно цената на а кциите на дребните AI разработчици. Но те може скоро да се срутен, наклонността не е устойчива, предизвестяват анализатори.

Акциите на китайските компании за изкуствен интелект, в частност, започнаха да се повишават преди известно време на фона на възходящата известност на усъвършенствания чатбот ChatGPT. Тази наклонност обаче наподобява скоро ще завърши, най-малко за по-малките компании, отбелязва Блумбърг. Това се дължи на обстоятелството, че множеството разработчици в областта на AI надалеч не са печеливши.

Ценните бумаги на Beijing Deep Glint Technology поевтиняха с 10%, откакто компанията разгласи, че сега не може да предлага артикули на равнище ChatGPT. Това може да е предвестител на идни събития, които ще попречат на по-нататъшното повишаване на акциите на редица компании като Cambricon Technologies, CloudWalk Technology и 360 Security Technology, които в последно време демонстрират позитивна динамичност.
още по темата
Предпазливостта при акциите на AI разработчиците пристигна откакто вложителите побързаха да се възползват от това, което някои считат за повратен миг в софтуерната промишленост. Според пазарни специалисти, шумът към AI технологиите не е подсилен от фундаментални фактори – те цитират предишния сходен скок, подбуден от блокчейн технологиите, които последователно затихват.

„ В множеството случаи не е ясно незабавно каква е финансовата изгода. Освен фирмите с най-силни механически благоприятни условия, множеството други евентуално просто яхват вълната. Тези скокове, провокирани от звук, в никакъв случай не са устойчиви ”, разяснява Вей-Серн Линг, ръководещ шеф на Union Bincaire Privee.

Beijing Deep Glint не е единствената компания, която е резервирана към упованията за ChatGPT. В края на предходната седмица 360 Security съобщи, че има „ сериозна неустановеност ” по отношение на стартирането и триумфа на услугите, основани на невронни мрежи. Това идва три дни откакто акциите на компанията регистрираха най-големия си растеж от ноември 2020 година насам.

CloudWork, разработчик на технология за различаване на лица, даже съобщи, че няма да се възползва от артикули, основани на ChatGPT. Едва ли има подозрение, че изкуственият разсъдък ще навлиза от ден на ден в бизнеса и живота, само че на настоящия ранен стадий са вероятни съществени разтърсвания и провали.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР