В последно време всички усещаме вихрещата се инфлация по джоба

...
В последно време всички усещаме вихрещата се инфлация по джоба
Коментари Харесай

Инвестиции, които осигуряват регулярна доходност във времена на отрицателни лихви

В последно време всички усещаме вихрещата се инфлация по джоба си - в супермаркета, в ресторанта, в битовите сметки. В същото време лихвите по депозити са негативни, а най-големите банки преустановиха напълно откриването на срочни депозити и към този момент са принудени да насочват депозантите към други артикули. Хората сами започнаха интензивно да търсят опция за спестяванията си под формата на разнообразни вложения.

В търсене на спомагателна рентабилност българите първосигнално се насочват към пазаруване на недвижими парцели, което постоянно е неверна тактика. Инвестицията в парцел е обвързвана със:

мудна ликвидност - мъчно е да продадем бързо при нужда; нужда от огромен първичен капитал; високи разноски по поддръжка, поправки, налози и др.; риск от обезценяване при рецесии или свръхпредлагане на фона на демографската картина в страната.

Същевременно за век обратно е видно, че парцелите в най-хубавия случай просто съумяват да покрият инфлацията, а доходността им изостава съществено от другите типове вложения.
Реклама Какво в действителност съставляват дивидентите?
Дивидентът е пaрично заплащане към акционерите на дадена компания, представляващо разпределение на част от облагата на компанията за съответния интервал. То може да бъде един път, два или повече пъти годишно. Решението за размера на дивидента се взема от Общото заседание на акционерите (ОСА) на фирмите.
Защо да предпочетем компании, които изплащат дивиденти?
Инвестирането в компании, които раздават дивиденти, е постоянно употребена тактика от вложителите. За разлика от финансовите облаги, където би трябвало да продадем акциите си, с цел да получим действителна облага, посредством дивиденти си осигуряваме регулярен приход през целия интервал, в който притежаваме акциите.

Друго огромно преимущество за фирмите, които разпределят дивиденти, е, че те нормално са зрели, постоянни и преобладаващи в своята сфера компании, с ниско равнище на дълг. Разделянето на облагите с всички акционери в допълнение се приема от вложителите за добър сигнал във връзка с тяхното корпоративно ръководство, което оказва помощ цената на акциите с постоянни дивиденти да е по-стабилна даже в интервали на рецесии.
Как да изберем дивидентни компании?
Когато става дума за вложения на финансовите пазари, постоянно хората се плашат, че това е нещо комплицирано. Напротив, в днешно време има лесни способи да се възползваме от преимуществата на вложението. Специализирани ръководещи сдружения със сериозен опит и интернационална експертиза като ни оказват помощ да изберем къде да вложим свободните си средства, с цел да ги защитим и увеличим.
Реклама
" Карол Капитал " е локален сътрудник на световната капиталова компания Schroders с над 200-годишна история и предлага близо във всички типове активи, райони и браншове, в това число и такива, който постоянно изплащат дивиденти.

Така да вземем за пример за начинаещи вложители и хора, които нямат време да наблюдават постоянно пазарите и да сортират обособени акции, подобаващ вид може да бъде фондът, предоставящ регулярна дивидентна рентабилност от 7% годишно, изплащана на 4 пъти в годината.

Компаниите, в които влага, са главно огромни, постоянни и преобладаващи в бранша си - по този начин наречените " акции със стойност ", които не са толкоз рискови и неуверени в своето показване на борсата. Именно тези компании попадат във фокуса на вложителите при по-несигурна конюнктура на пазарите. Доходността на фонда с фокус върху такива компании за година обратно е +42.3%.

Освен световния фонд Schroders оферират сходни тактики и за европейския и азиатския пазар, при желания на вложителите към съответен район:
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Компании 2 Енергетика 3 Право 1 Компании 2 Право 3 Отбрана 1 Медиа и реклама 2 Свят 3 Отбрана Реклама

Инвестициите в акции постоянно носят известно равнище на риск и в случай че сте по-консервативни вложители, може да е по-подходящ вид да изберете фонд в облигации. От фондовете на Schroders подобен, който изплаща регулярно приходи, е. Фондът влага в скъпи бумаги с закрепен приход (облигации), като разпределя годишен дял в границите на 3% в евро или 4.75% в долари.
Как най-лесно да стартираме?
Съвсем неотдавна " Карол Капитал " към този момент предлага и отдалечено подписване на контракт посредством особено основан за задачата. Това разрешава още по-лесно и комфортно да извършите първата крачка в вложението, с която да отбраните спестяванията си и да получавате регулярни приходи.

Повече за продуктите на " Карол Капитал " .
Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама
ОПОВЕСТЯВАНЕ НА РИСКА

Информацията, оповестена тук, е единствено с осведомителна цел, не съставлява капиталов съвет, не е рекомендация или предложение за покупка или продажба на финансови принадлежности, нито предложение на различен тип капиталови услуги. Всички вложения, посочени тук, могат да включват забележителен риск и да не са подобаващи за всички вложители. Инвеститорите би трябвало да имат поради, че приходите от вложения могат да се двоумят и цената на тези скъпи бумаги и вложения може да се покачва или да спада. Инвеститорите могат да не получат цялостна възвръщаемост спрямо в началото вложените средства. Предишните резултати не са показателни за бъдещи резултати.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Банки и финанси
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР