В последно време платформата се превърна в истинска попкултурна суперсила,

...
В последно време платформата се превърна в истинска попкултурна суперсила,
Коментари Харесай

TikTok фразите, които трябва да знаете

В последно време платформата се трансформира в същинска попкултурна суперсила, обхващаща всичко - от мода до танцови видеа.

Едно нещо, което TikTok промени вечно, е жаргона - обществената медия си има цялостен лист с думи, познати единствено на почитателите ѝ. Приложението ражда нови занимателни, саркастични, а от време на време и напряко неуместни изречения, написа каналът на Ралица Петровa във vbox7. Ето пет от тях:

Cheugy

“Cheugy” – или “чуги”, както би изглеждало написано на кирилица – е непреводима на български дума, която разказва неотдавна излезлите от мода неща. Става дума за облеклата, които до през вчерашния ден са ни изглеждали готини, a в този момент са просто... криндж. В TikTok, изразът се употребява най-много като насмешка по отношение на милениалите (поколението преди gen z), които още следват отминали трендове като скини дънките и сандалите с платформа.

Main character

Ако ние българите си споделяме “Излез от кино лентата!”, то TikTok ни приканя да влезем в него. В приложението неотдавна нашумяха видеата за “главната героиня” (на англ. – “main character”) – видът момиче, което гледа на живота си като на кино продукция и се радва на всеки миг.

Romanticize your life

Подобно на израза “главната героиня”, мотото “романтизирай живота си” (на англ. – “romanticize your life”) ни приканва да гледаме на дните си през розови очила. Тук концепцията още веднъж е да си представим, че сме герои в книга или филм, и да превърнем елементарните моменти в специфични. Например като си пуснем обичана ария. Кой би предположил, че TikTok може да бъде толкоз въодушевяващ?

Simp

Още един непреводим израз, “simp” (което на български би звучало като “симп”) значи да си падаш по някой в действителност доста. Думата се употребява също и с цел да опише тези момчета, които не стопират да ти досаждат. Типът, който като че ли не знае смисъла на думата “не”. За страдание, май всички познаваме такива.

That girl

За край да поговорим за “това момиче” (на англ. – that girl). Тя е младата жена, която има всичко - съвършено тяло, смъртоносен жанр, продуктивна рутина. Напоследък TikTok се извърши с видеа, показващи ни по какъв начин да се превърнем в нея, давайки ни препоръки за всичко от йога до зеленчукови сокове. И въпреки концепцията зад “това момиче” да е надъхваща, въпреки всичко е значимо да си напомним, че от време на време, да си пуснеш Netflix и да хапнеш пица също е изцяло ОК.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР