В последно време му се беше отворил голям апетит за

...
В последно време му се беше отворил голям апетит за
Коментари Харесай

Драмата е неописуема: Един от най-добрите ни състезатели Тома Стоичков е загиналият парапланерист на Мусала

В последно време му се беше отворил огромен вкус за хвърчене. Винаги внимателен и знаейки опциите си, летеше по отговарящ метод, скърбят сътрудниците му

Тома Стоичков от София е починалият на връх Мусала парапланерист. Младият мъж бе прочут играч, един от най-хубавите у нас.  Само преди няколко месеца той се класира преди всички в първото съревнование по прелети с парапланер „ Банско Оупън “.

Припомняме, че иницдентът стана в ранния следобяд. Тома Стоичков е изхвърчал с група парапланеристи от Маркуджик. В ранния следобяд той се блъска в един от прозорците на метеорологичната станция на върха. Според дежурния метеоролог мъжът е бил с два счупени крайници и фрактура на таза. В акцията по избавяне се включиха 10 спасители от ПСС Боровец. Извикан бе и военният хеликоптер „ Кугар “, който съумя да изтегля потърпевшия мъж. Той бе превозен в УМБАЛ „ Св. Георги “ в Пловдив, където е умрял. 

Причините за случая към момента не са ясни. Спасители разясниха, че с помощта на опита си той съумял да управлява парапланера да се удари в прозореца на метеостанцията. За страдание обаче конфликтът е бил доста тежък, Стоичков безусловно влезнал вътре. 

Колегите на младия мъж са съкрушени от нелепата загуба. 

„ Тома беше момче с огромен кураж и огромно сърце. В последно време му се беше отворил огромен вкус за хвърчене. Винаги внимателен и знаейки опциите си,  летеше по отговарящ метод и нееднократно или два пъти съм споделял облаците с него “. 

„ Томи, желая да знаеш, че постоянно ще бъдеш част от мен, приятелю. Почивай мир и дано твоето премеждие не свърши до тук! Нека светлината, която излъчваше, не стопира да грее там, където и да си!!! “, пишат те в обществените мрежи.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР