В последно време куклата Барби превзе сърцата и умовете на

...
В последно време куклата Барби превзе сърцата и умовете на
Коментари Харесай

В света на Барби: коя е жената с най-голямата колекция кукли в Източна Европа

В последно време куклата Барби завладя сърцата и мозъците на хората. Тя никога не е серпантина да бъде най-известната кукла, само че филмът " Барби " от 2023 година ни подсети паметния ѝ статус и целият свят още веднъж стана розов. Този сезон на премиите нямаше да е същия, в случай че холивудския режисьор Грета Геруиг не сподели на хоризонта новата си звезда – актрисата Марго Роби в облика на Барби. В години на войни, екологични провокации, пълзящи закани за демокрацията и нови въпросителни за правата на дамите, Геруик пусна филм, който да потвърди, че Барби не е просто кукла – тя е муза.

В диалог за един от най-обсъжданите филми на 2023-та, който донесе на основателите си 1,4 млрд долара в световния бокс офис, влиза една българка, която е в плен на куклата доста преди тазгодишната тресчица за Барби да се разпали. С нея и впечатляващата ѝ сбирка, усърдно събирана с години, ни среща Мариан Станков - Мон Дьо в предаването " Събуди се ".

Тя се споделя Марина Вълканова е бизнес-жена, която в персоналния си живот има една нестихваща пристрастеност и тя носи името Барби. Марина колекционира кукли Барби от 12 години и дотук е събрала 800 - може би най-голямата сбирка освен в България, а и в Източна Европа. Първата си кукла купува инцидентно от музея.

" Не съм подозирала в никакъв случай, че има разнообразни кукли Барби от тези, които са в магазините. Просто тези не са за игра. Затова моите са в кутии, с цел да имат колекционерска стойност. Те са във витрини, да няма прахуляк, няма слънчева светлина тук. Аз не желая да ги продавам. Това е моята наслада " , споделя колекционерката. 

Марина обяснява, че има разнообразни серии и сбирки, отразяващи другите интервали на Барби като развиване. През своята кариера Барби е претърпяла доста завършения, имала е различни раси, тела и е приела над 250 разнообразни специалности - от астронавт до президент на Съединени американски щати.

 е NOVA

Създателката на Барби Рут Хендлър дълго си е показала тази кукла, само че никой не е обръщал внимание на концепцията ѝ. Тя обаче съумява, намира инженер, който се занимава с инженерна активност по ракети. И по този начин в действителност, индивидът, който основава структурата на най-известната кукла, основава ракети.

Марина споделя, че един колекционер на кукли Барби би трябвало да бъде доста бърз, тъй като бройките постоянно са лимитирани и се изчерпват бързо. 

 е NOVA

" Аз в действителност желая да ги имам, тъй като ги одобрявам и тъй като желая да бъдат част от моята сбирка, само че в последно време хората ги купуват и ги препродават. Опорочават колекционерството, което ми е много неприятно. Защото те не знаят даже какво купуват, не знаят за какво го купуват " , оплаква се колекционерката. 

Жената създала Барби, проектира себе си, връзките с щерка си, метода си на живот, нейните триумфи, нейната битка в мъжкия свят. " Едно подрастващо дете има потребност тъкмо от този модел, да проектира своите си фантазии и стремежи върху тази кукла, с която играе ", споделя Марина.

 е NOVA

" Аз самата не наподобявам като Барби. Не ме е потиснала по никакъв метод в годините,да си кажа " Аз в никакъв случай няма да наподобявам на нея ". Напротив, това е устрема. Да бъде нещо хубаво, да сме заобиколени от хубави неща. Не се подвеждайте под тези течения, че Барби е нещо неприятно. Тя не е единствено тази Барби в розовия кабриолет и в къщата си. Барби съществува под доста форми. Децата играят на лекари, играят на заболекари, грижат се за животни. Барби пътува, Барби учи, Барби приключва учебно заведение. Тези позитивни модели на Барби не са за отказване и не знам дали има човек, който би ги отрекъл ", споделя тя. 

Научете от видеото още за Марина и нейната сбирка.
 ТЕСТ: Кое Барби си ти?
За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook  , последвайте ни в Instagram  , намерете ни в TikTok  .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР