В последно време Китай отново насърчи включването на нови членове

...
В последно време Китай отново насърчи включването на нови членове
Коментари Харесай

БРИКС: Китай приветства развиващите се страни към съюза

В последно време Китай още веднъж насърчи включването на нови членове в алианса коалиция от разрастващи се страни в БРИКС.

Това удостоверение идва на фона на известията за евентуална смяна в позицията на Аржентина във връзка с присъединяване ѝ в групата.

Източници загатват, че Аржентина, която преди този момент беше измежду определените страни, поканени да се причислят към БРИКС по време на срещата на върха в Южна Африка, в този момент може да преразгледа решението си. Диана Мондино, за която се твърди, че е бъдещият външен министър на Аржентина, е отбелязала, че показва запаси по отношение на желанието на страната да се причисли към БРИКС, както показва съветската осведомителна организация РИА.

В отговор на тези изказвания представителят на китайското външно министерство Мао Нинг прегледа въпроса по време на брифинг за пресата. Мао акцентира смисъла на платформата на БРИКС като жизненоважна сцена за поощряване на съдействието, солидарността и общите ползи на нововъзникващите пазари и разрастващите се страни.

Подчертавайки, че БРИКС е приобщаващо пространство, Мао приветства всяка страна, която се интересува от присъединение към мрежата на БРИКС.

Политическият пейзаж в Аржентина също претърпя смяна с избирането на Хавиер Милей , десен либертарианец, за нов президент на страната. Както Милей, по този начин и Мондино преди този момент се противопоставяха на присъединението на Аржентина към БРИКС.

Мондино, говорейки пред осведомителната организация РИА, акцентира сегашния песимизъм на Аржентина във връзка с непосредствените изгоди от участието в БРИКС. Тя изрази подготвеност да преразгледа въпроса, в случай че бъдещите преимущества станат явни.

Китай и Русия се застъпват за разширение на съюза БРИКС като противопоставяне на западното икономическо въздействие. Освен Аржентина, по време на срещата на върха през август бяха отправени предложения към Саудитска Арабия, Иран, Етиопия, Египет и Обединените арабски емирства да обмислят присъединението си към обединението БРИКС.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР