В последния си ден на поста министър на финансите Асен

...
В последния си ден на поста министър на финансите Асен
Коментари Харесай

В последния си ден: Василев парафира Оперативните договорености по Плана за възстановяване

В последния си ден на поста министър на финансите Асен Василев подписа Оперативните договорености по Плана за възобновяване. Това е последната стъпка преди да се пусне поръчка за заплащане. Това излиза наяве от известие на ведомството.

Действието на Василев идва часове, откакто президентът Румен Радев разгласи имената на министрите с служебния си кабинет. Любопитна детайлност е, че Атанас Пеканов ще поеме министерството за еврофондовете. Именно той преди година работи по Плана за възобновяване, като главното, което беше вкарвал бе нова газова мощ в Маришкия басейн.

Малко по-късно кабинетът на Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев направиха подмяна на тази точка и заложиха 1000 мегавата акумулатори.

Самият Пеканов призна, че и по време на неговата работа е имало предложение от ведомството на Василев за пробутване на тази концепция, само че след задълбочени съвещания с интернационалните специалисти е станало ясно, че това е доста скъпо и нереалистично и затова е било изключено от проекта.

Не е ясно дали подписването на Оперативните договорености през днешния ден от страна на Василев не е от боязън, че служебният кабинет е можел да отстрани или да изиска от Европейска комисия промени по някоя от точките.

В известието на МФ изясняват, че оперативното съглашение прецизира в допълнение виновните институции, метода на регулиране за постигането на контрактуваните цели и на практика въпроси към метода на съдействие при наблюдението на осъществяването на Плана. Така удостоверява, че няма закъснение в осъществяването на Плана за възобновяване и резистентност, показват от ведомството.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР