В последния ден се регистрираха кандидатите за кмет на София

...
В последния ден се регистрираха кандидатите за кмет на София
Коментари Харесай

Към местните избори: Кандидатът на ПП-ДБ и „Спаси София“ Васил Терзиев се регистрира за вота

В последния ден се записаха претендентите за кмет на София на ПП-ДБ и „ Спаси София “ - Васил Терзиев, и на локалната коалиция Българска социалистическа партия " За България " Ваня Григорова. 

Местната коалиция ПП-ДБ и „ Спаси София “ внесоха документите за регистрация в последния ден.

ЦИК разгласява предварителните изборни описи за локалните избори в края на октомври

Така от 6-те парламентарно показани партии 5 обявиха своето присъединяване в локалните избори и издигнаха свои претенденти. Само една  - Движение за права и свободи, сподели, че няма претендент за четвъртия човек в страната.

Местната коалиция си сложи за цел да ръководи 2-милионния град по нов модел, транспарантно и с доверието на жителите.

„ Нашият главен конкурент е да спечелим доверието на жителите на София, които имат фантазия за по-добре ръководен града. Притеснява ни 17 години завещание, което ние би трябвало да поправяме, което не е по никакъв начин елементарно “, сподели Васил Терзиев, претендент за кмет на София  ПП-ДБ-„ Спаси София “.

„ Решението няма по какъв начин да бъде взето елементарно. Взел съм го изцяло умишлено, персонално аз и след време, което желаех да ми бъде отредено “, сподели той

Водач на листата е Борис Бонев от „ Спаси София “. Според него главният им конкурент в столицата е ГЕРБ.

„ Това е ГЕРБ и техният модел на ръководство в София. „ Спаси София “ е организация, която влезе в това обединяване с ясното схващане, че сме дружно точно да изкореним този модел. От тази позиция, пред всички вас и от тази естрада като ръководител на „ Спаси София “, че ние няма да допуснем бъдещето ръководство на София да зависи от ГЕРБ “, съобщи Бонев.

24-мата кандидати обявиха, че ще се борят за победа

Според локалната коалиция, те могат да завоюват изборите на първи тур

„ Работим за болшинство в Общинския съвет. Ако това нещо не се случи, не считам, че ще работим в такава обстановка - тогава ще обсъждаме, ще приказваме “, разяснява Бонев.

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков също чака бърза победа.

„ Днес повече от всеки път сме уверени, че идващият кмет на София се споделя Васил Терзиев. И сме безусловно сигурни, че успеха ще е осезаема и това, което имаме вяра, че ще бъде още та първи тур “, изясни Петков.

От обединението прецизираха, че на национално равнище на всички балотажи ще поддържат кандидат-кметовете, издигнати от обединението, т.е. личните си претенденти.

За повторно поред на локални избори социалистите поддържат претендент в София, повдигнат от предприемчив комитет

Своята регистрация през днешния ден внесе и претендентът на Българска социалистическа партия Ваня Григорова.

„ Ние ще се срещнем с допустимо най-вече хора, изключително от крайните квартали, с цел да чуем тях и те да чуят нас. Именно в това се състои акцията и се надявам още от на следващия ден да стартират дебатите с моите съперници. Нека си приказваме за политики и хрумвания, а не за персони “, сподели Григорова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР