В последния ден на седмицата ще е преобладаващо облачно. Над

...
В последния ден на седмицата ще е преобладаващо облачно. Над
Коментари Харесай

Валежи от дъжд, мъгли и студено време преди Коледа

В последния ден на седмицата ще е преобладаващо облачно. Над северната половина на страната ще има разкъсвания на облачността, а на юг в хода на деня ще има превалявания. В часовете до обяд те ще са основно в Централна Южна и Югоизточна България. След това ще понижават с наклонност да стопират. Вечерта в най-южните елементи на Родопите ще превали сняг. Вятърът ще е леден и по-осезаем в Северна България, като следобяд и по здрач скоростта му ще понижава. Дневните температури внезапно ще се намалят до интервала сред 5 и 10 градуса.

В понеделник до обяд към момента ще има облаци над огромна част от страната, само че следобяд те ще се раздират до слънчево време. Ще остане облачно над крайния Югоизток, където вечерта по високите места в Странджа и Сакар ще превали сняг. Сутринта термометрите ще демонстрират стойности към и под нулата – най-студено ще е в котловините на Западна България и в Североизтока. Следобед – дневни температури сред 0 и 5 градуса.

В коледната седмица превалявания няма да има. Периодът ще стартира с декемврийски мраз - температури заран до минус 5 – минус 6 градуса, а денем – до + 5 - + 6. В сряда и четвъртък сутринта ще има условия за мъгли, които в някои региони ще са по трайни и гъсти с температурни инверсии. Ще има условия за прахово замърсяване в някои градски региони.

От четвъртък нататък следва стопляне, като на Бъдни вечер, Коледа и в дните незабавно след празниците термометрите в обичайно по-топлите елементи на страната ще гонят пролетни стойности сред 10 и 15-16 градуса.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР