В последните седмици италианските власти са конфискували луксозни вили и

...
В последните седмици италианските власти са конфискували луксозни вили и
Коментари Харесай

Италия конфискува имущество за над 100 млн. евро от бивш руски пилот на Ф1 и баща му

В последните седмици италианските управляващи са конфискували първокласни вили и яхти на богати руснаци, като общата им оценка възлиза на над 900 милиона евро.

Основната цел на тази интервенция е била първокласната вила на фамилията, известна като Rocky Ram, която се намира в северната част на остров Сардиния. Полицейската акция е била част от глобите, ориентирани против съветските олигарси, близки до съветския държавен глава Владимир Путин, който на 24 февруари стартира война против Украйна.

Italy seizes 105 million euro property in Sardinia belonging to Russian F1 driver Nikita Mazepin and oligarch father
— A Believer! (@BonrpD)

Припомняме, че Никита Мазепин беше уволнен от американския отбор Хаас във Формула 1 след началото на войната и единствено две седмици преди началото на новия сезон. Той и татко му попаднаха в листата на Европейския съюз за глобени лица, които са част от най-близкото обграждане на Путин.

Малко откакто загуби мястото си в екипа на Хаас, състезателят разкритикува глобите, които бяха наложени против съветските спортисти. Те бяха изключени от много интернационалните надпревари, а където им е разрешено да вземат участие, те би трябвало да го вършат като неутрални, без да употребяват цветовете и националните знаци на Русия. Освен това много интернационалните спортни федерации лишиха разнообразни семейства на влиятелни надпревари от Русия, в това число Световното състезание по волейбол за мъже. Формула 1 пък се отхвърли напълно от Гран При на Русия, защото освен анулира тазгодишното издание на конкуренцията, само че и разтрогна контракта с съветския промоутър ROSGONKI.

„ Не съм склонен с това да съм глобен и както споделих ще се боря. Може би в този момент не е верният миг, тъй като в случай че видите цялата обстановка с спортистите се вижда просвета на изключване и игнориране против моята страна. Това ще кажа за глобите “, сподели руснакът пред BBC.

„ Аз пребивавам в същия свят като вас, може би ни разделят 3-4 часа със аероплан, само че е мъчително да виждам всичко това “, продължи Мазепин, говорейки за протичащото се в Украйна.

„ Моите човешки усеща се трансформираха, аз просто желая да пребивавам в един кротичък свят. Ще съм почтен с вас, поемам голям риск като споделям това, тъй като в никакъв случай няма да мога да угодя на всички, по тази причина считам да запазя безмълвие оттук нататък “, приключи съветският водач.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР