В последните няколко дни има ръст на регистрираните безработни. Това

...
В последните няколко дни има ръст на регистрираните безработни. Това
Коментари Харесай

Скача безработицата. Защо

В последните няколко дни има растеж на записаните безработни. Това разгласи в предаването „ Лице в лице “ по Би Ти Ви общественият министър Деница Сачева.

По думите ѝ една от аргументите е затварянето на бизнеси, които не мислят, че ще могат да продължат активността си след Нова година. Възможно било причина да е помощта за грижа за дете до 14-годишна възраст, което учи онлайн или не върви на градина поради ограниченията или карантина. Подадени са 21 хиляди такива заявки, разгласи министърът.

 Тя подсети, че за тази помощ не е нужно да си незает, определящ е подоходният аршин – 915 лева на член от фамилията. Отпускат се 610 лева на месец, за три седмици – 480 лева, посочи Сачева.

Тя подсети също, че към този момент е повишен размерът на безлихвения заем за самоосигуряващите се – от 4500 лева, и регистрира, че досега подобен заем са изтеглили близо 6000 души.

За туристическия отрасъл, който не е затворен, само че на процедура не работи поради затворените заведения за хранене, Сачева разгласи, че те могат да употребяват мярката „ 80/20 “.

Според обществения министър постоянно бизнесът не си дава сметка, че може да комбинира ограниченията и да употребява разнообразни за другите категории служащи.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР