В последните години в БСП, по-точно по време на мандата

...
В последните години в БСП, по-точно по време на мандата
Коментари Харесай

Паргов: В последните 2 години БСП настъпва една и съща мотика и тя я удря по главата

В последните години в Българска социалистическа партия, по-точно по време на мандата на госпожа Нинова, се случва премахване на неуместните. Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria Калоян Паргов във връзка наложеното му партийно наказване и освобождението му от поста ръководител на Градската организация на Българска социалистическа партия в София.

" Върховен касационен съд разгласи решението за незначително, справедливостта спечелва ", съобщи Паргов във връзка със правосъдното решение, което постанови, че той остава член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

" Това демонстрира единствено едно – претенцията да управляваш страната законосъобразно, базирайки се на върховенството на закона, значи да го правиш и в личната си партия, спазвайки избрани правила. Това явно не е по този начин щом съдът почете претекстовете ми и възвърне участието ми в Националния съвет ", изясни социалистът.

По думите му Градската организация си има своя ръководител и това е неговият правоприемник Иван Таков.

„ Без значение на тълкованието на решението на съда, аз няма да се връщам обратно. Пожелавам триумф на моите наследници, ще продължа да им оказвам помощ. Като член на Националния съвет ще се включа интензивно във всички решения, които следва да вземе той в идващите месеци, свързани с идните избори “, посочи Паргов.

Той заяви, че има една нова алтернатива, която в скоро време ще разгласи и тя е в областта на обществено-политическия живот и добави, че става дума за нещо, което ще го ангажира още по-силно публично.

Калоян Паргов отхвърли това да е нов ляв план или присъединение към този на Стефан Янев и изясни, че ще е ориентирано напълно към страната и държавните институции. Предстои да бъде оповестено при започване на август.

„ Едва ли дърлянето с президента ще направи Българска социалистическа партия по-силна. В последните най-малко 2 години Българска социалистическа партия прави една и съща неточност – да настава една и съща мотика и тя да я удря по главата “, по този начин Паргов разяснява острото изявление на Нинова за президента Радев като участник в свалянето на държавното управление.

Според него държавното управление е направило всичко допустимо да се самосвали и би трябвало да се търси казусът вътре в него – по метода, по който то се образува, по който се разпределиха постовете, териториите и финансите на страната.

„ Получаването на мандата от Българска социалистическа партия за трети път е знак на почитание от президента, не към управлението на Българска социалистическа партия, а към партията, издигнала и подкрепила го два следващи пъти. Също беше знак, че президентът желае да има държавно управление, а не да се върви на избори “, смята Паргов и добави, че Румен Радев не е дал мандата на Демократична България, тъй като чисто идеологически гласоподавателят на Българска социалистическа партия мъчно би преглътнал това.

„ Шансът на Българска социалистическа партия беше не да развива тези за ръководството, а да се опита да образува ръководещо болшинство и наложи дневен ред с тематики, които са значими за левицата - отношението към войната в Украйна, отношението към изгонените съветски дипломати и проблемите с газа “, безапелационен бе Калоян Паргов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР