В последните години туризмът се превърна в крайно важен сектор

...
Коментари Харесай

Зарица Динкова: Стратегическо и устойчиво развитие на туризма у нас

В последните години туризмът се трансформира в извънредно значим бранш за стопанската система на България. Страната се стреми към това да стане дестинация за туристи през цялата година, а основната дума в този развой е „ резистентност “. Министърът на туризма Зарица Динкова показа своя опит и старания, в това число достиженията и провокациите пред страната.

Устойчиво развиване на туризма е приоритет номер едно за България. Тази тактика се базира на концепцията да се привлекат туристи през всички четири сезона и да се подсигурява, че тяхното наличие има позитивен, дълготраен резултат върху околната среда и локалната стопанска система.

Едно от главните провокации, които стоят пред този упорит проект, е възобновяване на доверието на интернационалните туристически сътрудници . Важни пазари като Германия показаха подозрение заради неизпълнени обещания от предходни държавни управления. Този проблем демонстрира, че доверието се печели мъчно , само че може да се загуби бързо.

За да се възвърне доверието и да се основат нови стратегически партньорства, министърът на туризма организира серия срещи и събития в интернационален подтекст. Това включва срещи с отрасловите министри на няколко основни за страната пазари, както и с представители на бизнеса от разнообразни елементи на света .

В резултат на напъните й бяха утвърдени 21 плана , които ще допринесат освен за привличане на повече туристи през летния сезон на 2024 година, само че и за усилване на маркетинга и рекламата на България като туристическа дестинация. За първи път страната съчетава своите запаси с тези на локалните управляващи и бизнеса, с което се основава по-ефективен метод към туризма.

Текстът акцентира концепцията, че туризмът не е единствено сезонна услуга , а и интернационална политика и инструмент за лека дипломация. Тя акцентира нуждата да се покаже, че България е сигурна дестинация и благонадежден сътрудник на бизнеса, което е основно за привличането на туристи в изискванията на растяща конкуренция и политическа неустойчивост.

Потенциалното участие на България в Шенген , което може да усили интереса към страната като туристическа дестинация през цялата година.

В умозаключение Зарица Динкова показва признателност към своя екип и бизнес сътрудниците, които имат вяра в концепциите и тактиката за страната . Текстът приключва с вярата, че посредством съдействие и обединяване на напъните, България ще заеме заслуженото си място измежду желаните туристически дестинации през 2024 година.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР