В последните години соята присъства в повечето продукти, които се

...
В последните години соята присъства в повечето продукти, които се
Коментари Харесай

Соята – идеалната храна или опасност

В последните години соята участва в множеството артикули, които се оферират в комерсиалната мрежа. В някои от тях очевидно – като да вземем за пример соевото мляко и тофуто, само че в множеството случаи като добавка към месните артикули, сладкишите или готовите сосове. Тъй като се оказва, че соята е към този момент неизбежна част от менюто ни, разумно изниква въпросът до каква степен са основателни както необятно афишираните й потребни качества, по този начин и предизвестията за заплахите от несъразмерната й приложимост.

Освен постоянно срещани минерали и витамини, соята съдържа и някои редки, даже неповторими субстанции. Мненията за въздействието им върху човешкият организъм са крайни – от оповестяването им за панацея до безапелационното им отказване.

Растителни белтъчини
Соята съдържа огромно количества протеини, което е съображение да се твърди, че напълно може да размени животинските артикули в храненето ни. Това, което обаче се пропуща е, че соята съдържа и доста трипсин инхибитори – това са субстанции, които попречват разграждането на протеините от организма. Вследствие на това соевите протеини освен се усвояват извънредно мъчно, само че могат и да причинят съществени стомашно-чревни недоволства.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР