В последните години голотата се превърна в естествена част от

...
В последните години голотата се превърна в естествена част от
Коментари Харесай

Nude фотографите в България: красотата на това да снимаш голото тяло

В последните години голотата се трансформира в естествена част от нашите обществени мрежи. Ежедневно виждаме полуголи фотоси на красиви дами и мъже в Instagram и Фейсбук. Има обаче огромна разлика от събличането, което е в името на лайковете и фотографията, която е отдадена на този вид изкуство. Fine art nude photography или художествената гола снимка е род на изящната снимка, която изобразява голото човешко тяло с акцент върху формата, композицията, прочувственото наличие и други естетически качества. Голото тяло изиграва значима роля за одобряването на фотографията като средство за изтънчено изкуство. 

Виж още: Изгониха мацка от сватбата на най-хубавата ѝ другарка, била по-красива от булката

В България този род става все по-популярен и можем да открием доста профили на родни фотографи в обществените мрежи. Ето и някои от най-изявените: 

Николай Иванов 

Николай притежаваше един от най-следваните профили в Instagram – над 50 хиляди почитатели. За страдание на неговите почитатели профилът бе хакнат и заличен от обществената мрежа. В момента новият му профил набира известност и има съвсем 5 хиляди почитатели. Фотографът живее в София, само че музите му са от цяла България. Особено забавни са летните му фотографии, които съчетават женската деликатност и силата на морските талази. Мотото на профила му е: „ You can be a muse too ”. 

Мирослав Белев

Мирослав Белев има съвсем 60 хиляди почитатели в Instagram. В свое изявление, представено от News.bg, той споделя: „ В Съединени американски щати живеех на 15 метра от океана. Единственото ми забавление беше да се разхождам по 15 минути дневно по брега, пет фотоси с телефона. " Тогава другар на татко ми ми сподели: " Защо не си вземеш една камера? Имаш взор над нещата... " От оня миг до през днешния ден Мирослав е извървял дълъг път и сега е желан фотограф за кориците на едни от най-популярните списания у нас като Playboy и Grazia.

Виж още: Диона би засрамила Джей Ло с тази фотография! Певицата сподели секси извивки

Стефан Василев 

Стефан Василев се занимава както с снимка на женското тяло, по този начин и с портрети и начин на живот фрагменти. Профилът му обаче е с устременост към женската хубост. Неговите фотоси имат открояващ се жанр – светли фрагменти с фокус върху характерността на женските извивки. В Instagram има 17,3 хиляди почитатели. 

Изображение: https://www.instagram.com/ivanov.ph_/, https://www.instagram.com/define.decadent/ 

 

 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР