В последните дни в сутрешните блокове често виждаме г-жа Катя

...
В последните дни в сутрешните блокове често виждаме г-жа Катя
Коментари Харесай

Д-р Гълъбова: Г-жо Сунгарска, ние не сме нация от идиоти

В последните дни в утринните блокове постоянно виждаме госпожа Катя Сунгарска - пиар /тази чудна българска абревиатура/ да мрънка /съжалявам, че се постанова тъкмо тази дума да употребя/ и да вменява виновност на хората, че са заболели, че са тревожни, че търсят незабавна помощ. С хленчещ и внушаващ драматизъм глас моли да пощадим сътрудниците незабавни медици. Не зная дали в действителност мисли всичко, което приказва или има някакъв интерес, само че бих я попитала какво в случай че вършим ние, редовите българи, ще се води, че сме пощадили сътрудниците.

Да, броят на повикванията е повишен, което подхожда на информацията, че има нов пик на корона вирусната зараза. Да, доста хора нямат потребност тъкмо от незабавна помощ, тъй като нямат животозастрашаващо положение, само че всички живеем една година в непрестанен боязън, угнетени сме, напрегнати, тревожни, уплашени и търсим помощ. За сведение на госпожа Сунгарска, която напоително и трагично приказва за " сътрудниците " /все отново тя е приключила НАТФИЗ/ при паническите рецесии, които неимоверно зачестиха, признаците могат доста да наподобят инфаркт, инсулт, изострен стомах, т.е. все в действителност незабавни положения. И госпожа Сунгарска чака всеки българин да знае тези неща, самичък да си направи диференциялната диагноза и да не звъни на ЦСМП.

Г-жо Сунгарска, хората са доста, но доста уплашени, а страхът и суматохата демобилизират и деморализират.

И Вашето включване с бездънен и трагичен глас не оказва помощ. Тактиката ви - на Вас и службата, която представлявате, би трябвало да е напълно друга - доста добър образец беше младият доктор, който през вчерашния ден гостува на Георги Любенов - умерено и умерено говорене за действително съществуващата болест, без изхвърляне и непотребен драматизъм.

Г-жо Сунгарска, ние не сме нация от идиоти и спрете да вменявате на хората възприятие на виновност. Достатъчно ни е, че една година сме в режим на десоциализация, но премного.

Драмата е, че Вие не подхождате с емпатия към пациентите, а назидавате и поучавате. Нека думата имат сътрудниците, които в действителност се срещат с болните и техните проблеми, а не да слушаме Вашите тълкования по тематиката. Друг път ще напиша в обособен пост каква е нашата процедура с управлението на ЦСМП, когато става дума за психологично заболели. Подчертавам - управлението, а не медицинските експерти. И този пост е към Вас персонално и към ръководстсвото на ЦСМП, не се опитвайте да си играете с думите, тъй като не сте безапелационна.

Фейсбук, доктор Цветеслава Гълъбова
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР