В последните дни на 2022 г. председателят на Столичния общински

...
В последните дни на 2022 г. председателят на Столичния общински
Коментари Харесай

Строят многоетажен паркинг до пазара Ситняково за 6,6 млн. лв.


В последните дни на 2022 година ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и изпълнителният шеф на Фонда за устойчиви градове Надя Данкинова подписаха контракт за дълготраен капиталов заем, възложен от Фонда за построяването на надземен етажен паркинг до пазара " Ситняково " в регион " Слатина ". Това оповестиха от пресцентъра на Столичния общински съвет (СОС).

Одобреното финансиране е в размер на 4 600 000 лева, от които 2 714 000 лева са от Европейския фонд за районно развиване по Оперативна програма " Региони в напредък " 2014-2020 ", предоставено посредством Фонд управител на финансови принадлежности в България. Общият бюджет на плана е 6,6 млн. лева , като останалите средства са обезпечени от " Пазари Изток " ЕАД, които имат ангажимент по построяването и стопанисването на паркинга.

Многоетажното оборудване ще бъде на две равнища . На първото равнище ще има паркинг и товарна зона с 49 места, рампа за зареждане на зеленчуков бранш. Второто равнище ще е междинно и ще спомага за обиране на денивелацията на терена. То ще бъде с 19 паркоместа, 16 от тях са планувани за зарядни станции за електрически коли.

На равнище 3 ще има паркинг за 45 автомобила, а на равнище 4 - за 47 коли, както и зона за образуване на събития.

На равнище 5 е очакван състезателен комплекс с две зали за фитнес от 276 кв.м, съблекални, кафене и рецепция, както и спортно игрище.

До седмици се чака да приключат съгласувателните процедури и да се пристъпи към избор на реализатор , осведоми ръководителят на СОС. Това е следващата ни стъпка към разрешаването на казуса с неналичието на задоволително места за паркиране в града. Ще продължим да работим за това още по-усилено и през тази година, разяснява Георги Георгиев.

За построяването на многоетажния паркинг заяви в изявление за Българска телеграфна агенция още при започване на 2022 година кметът на регион " Слатина " Георги Илиев. Тогава той сподели, че планът е съществувал като концепция, само че някои елементи по него не са били добре премислени и жителите на региона не са подкрепили построяването на многоетажен паркинг поради достъпа до него. След това планът е поправен и признат от жителите на региона.

През октомври предходната година стартира построяването наземен паркинг в регион " Надежда " с повърхност от 5607 кв.м с 310 паркоместа, както и 32 места с опция за зареждане на електрически коли. Бюджетът на плана е 6,314 млн. лв., като " Софийски парцели " обезпечава 1,914 млн. лв., а Фондът за градско развиване - 4,4 млн. лв., напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР