В последните дни буди недоумение фактът, че финансовият министър Асен

...
В последните дни буди недоумение фактът, че финансовият министър Асен
Коментари Харесай

Пеевски иска разум от Асен Василев и да си знае мястото

В последните дни буди неразбиране фактът, че финансовият министър Асен Василев е градивен в диалозите, водени в Народното събрание и по телефона, само че напускайки постройката на Народното събрание, като че ли освободен от отговорност към дадената дума и джентълменското съглашение, показва назад мнение пред медиите. Това декларира в своя позиция депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски във връзка за ресторантьорския бизнес, както и отпадането на така наречен " донос-бонус ".

Пеевски показва, че в извършения диалог в Народното събрание, в който са взели участие също Бойко Борисов и Делян Добрев, е било реализирано изрично общо единодушие, в това число и от финансовия министър, за запазването на данъчната ставка от 9%.

Депутатът обаче със страдание отбелязва, че часове по-късно в Министерския съвет, а през вчерашния ден още веднъж е настоял
 Пеевски не е отказал Асен Василев от 20% Данък добавена стойност за заведения за хранене и хотели
Пеевски не е отказал Асен Василев от 20% Данък добавена стойност за заведения за хранене и хотели

Професията на миньорите има бъдеще до 2038 година, само че със затихващи функционалности

В позицията се акцентира, че Движение за права и свободи няма да поддържа нарастването на данъчната ставка за ресторантьорския бизнес . Предложението като цяло евентуално нямало да получи нужната поддръжка в Народното събрание, защото волята на болшинството била за опазване на 9% Данък добавена стойност за ресторантьорския бизнес, освен това дружно с осъществяването на изискванията за изсветляването му.

По отношение на изразеното от Василев недоумение и изненада, че е канен на срещи в Народното събрание, от Движение за права и свободи припомнят, че по Конституция България е парламентарна република.

" Настоящата настройка е резултат от доверието, което гласоподавателите отредиха на партиите и обединенията в Народното събрание. Решението за тази сложна за осъществяване отговорност бе подбудено от нуждата да се излезе от спиралата на изборите, в която бяхме две години, и да се поеме по пътя на стабилизацията и евроатлантическата вероятност, които нямат опция ", акцентира се в позицията на Пеевски.
 Данък добавена стойност за заведенията за хранене да е 20%, към момента считат от МФ
Данък добавена стойност за заведенията за хранене да е 20%, към момента считат от МФ

Асен Василев и ресторантьорите изсветляват сектора

Той показва, че законодателят, в лицето на парламентарните групи, излъчили и подкрепящи държавното управление, е задължен да пази ползите на хората в страната, съобразявайки всяко свое решение с тази отговорност. Отговорност на представителите на изпълнителната власт - министър председател и министри, пък била да извършват тези политики.

" Дълбоко имам вяра в това, че разсъдъкът ще надделее над персоналните упоритости и със съзнанието за мястото на всеки един в тази формула на властта министърът на финансите ще премисли модела си на взаимоотношение с Народното събрание , изключително в навечерието на приемането на най-важния за него Закон за държавния бюджет. Защото нито той, нито цялото ни общество се нуждае от една изкуствено провокирана дестабилизация ", акцентира Пеевски.

По негови думи с табилността на страната, салдото сред управляващите и положителният разговор сред политиците са ключът към постигането на значимите национални задания пред ръководещите.
 Пеевски убедил Асен Василев Данък добавена стойност за заведения за хранене да остане 9% и да няма донос-бонус Обновена
Пеевски убедил Асен Василев Данък добавена стойност за заведения за хранене да остане 9% и да няма донос-бонус

Депутатът от Движение за права и свободи регистрира прогрес по проблема с въглищните региони
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР