В последни няколко години извършихме подобрения в мощностите и работим

...
В последни няколко години извършихме подобрения в мощностите и работим
Коментари Харесай

Директора на Топлофикация Перник:Прилагаме екологични политики и покриваме най-високите европейски стандарти

" В последни няколко години извършихме усъвършенствания в мощностите и работим по няколко огромни плана за обезпечаване на чиста електро и топлоенергия. Проектът за създаване на апаратура за произвеждане на сила, работеща с главно гориво биогаз, е най-новата инвестиция. Тя извежда предприятието в качествено нов стадий на развиване. С производството сила от биогаз се подкрепя опазването на околната среда и се спомага за съкращаване на изпусканите нездравословни излъчвания във въздуха. “ разяснява инж. Чавдар Стойнев, шеф на " Топлофикация Перник ". Той описа, че капиталовото желание е част от цялостната тактика на компанията за промяна и рационализация, напълно в сходство с високите европейски стандарти за работа. Използваната технология за приемане на топлинна и електрическа сила от биогаз няма да емитира нездравословни субстанции. " изясни инж. Стойнев.

" През лятото на 2022 година ще бъдат включени в употреба три газови коненератора. В момента правим довършителни действия. Преди стартирането в употреба на мощностите ще бъдат извършени и наложителните пробни пускове и наладка, които съгласно написания проект ще продължат 30 дни. " съобщи инж. Стойнев. Той описа, че близо две години работят по тази огромна инвестиция. " Проектите ни са от основно значение за реализацията на енергийния преход в България. Тяхното довеждане докрай ще докара до основаването на нисковъглеродно произвеждане. С тези вложения даваме опция за възстановяване на качеството на въздуха в града, опазването на околната среда и развиването на стопанската система посредством разкриване на нови работни места. " уточни шефът на топлофикацията.

Инж. Чавдар Стойнев показа, че по едно и също време се организира административна процедура за потребление и на биогорива. " С природния газ и биомасата ще осъществим условията на Европа за нисковъглеродно произвеждане. На този стадий ще използваме въглищата единствено по време на отоплителния сезон. " разясни изпълнителният шеф на сдружението.

Инж. Стойнев уточни, че единствено за последната година са взели присъединяване в няколко експертни срещи с желанието да бъдат разисквани най-икономически рентабилните разновидности за цялостна промяна на " Топлофикация Перник ". " Общоевропейската цел за по-висок дял на възобновимите източници, които не генерират нездравословни излъчвания, постанова рационализация на индустриалната активност. Дългосрочният проект на сдружението ни напълно извършва и дава отговор на амбициозната цел на Европейския Зелен пакт. " съобщи инж. Стойнев.

Директорът на " Топлофикация Перник " показа, че следва да изминат дълъг път за енергийната си промяна. " С плановете си продължаваме да бъдем значим фактор за енергийния баланс на страната, отчитайки ползите на всички заинтригувани страни. До тук със лични сили считам, че постигнахме не малко достижения. За екипа на предприятието модернизацията и чистото произвеждане на сила си остават основна цел. " акцентира инж. Стойнев. Той увери, че не престават и отсега нататък да търсят и разискват всички вероятни способи да обезпечаване зелено, надеждно и несъмнено топлоподаване.

" Отчитайки своята значима роля както за гр. Перник, по този начин и за цялата страна, ние се стараем всяко наше решение да бъде ориентирано към угаждане на потребителските условия. Да бъде заслужено и законосъобразно. С уравновесения си метод даваме своя принос към общите старания за намиране на устойчиви и стопански обосновани решения в енергийния бранш. " уточни инж. Стойнев. Той съобщи, че в " Топлофикация Перник " организират и дейна обществена политика, ориентирана към клиентите и всички поданици на гр. Перник. " Всяка година предлагаме стратегии, ориентирани към клиентите, за обезпечаване на топлоподаване и гореща вода на налична цена. С доста труд печелим доверието на клиентите към услугите на топлофикацията и с неизменност резервираме положителните взаимоотношения. " съобщи инж. Стойнев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР