В последен мач от 9-ия кръг в efbet Лига Ботев

...
В последен мач от 9-ия кръг в efbet Лига Ботев
Коментари Харесай

Ботев и Етър с опит да се оттласнат от дъното

В финален мач от 9-ия кръг в efbet Лига Ботев (Пловдив) посреща Етър с упоритостта да запише трета победа през сезона и да се отдалечи от долните етажи на класирането. " Канарчетата " са на 12-о място с 8 точки, само че възможен триумф ще им разреши да настигнат Левски, Черно море и Монтана. Гостите от Велико Търново са в още по-неизгодна позиция. Те са на дъното на таблицата с едвам 1 точка, извоювана от равенството против ЦСКА-София преди паузата за националните тимове.

В предходния кръг Ботев беше победен с 0:5 от новака ЦСКА 1948 и това докара до напускането на наставника Ферарио Спасов. Днес " жълто-черните " ще бъдат водени от Петър Пенчев и Георги Онов, които водят обединенията до 19 и 17 години на пловдивчани. Те няма да могат да разчитат само на контузения Маркиньос Педросо. В предни позиции ще работи Атанас Илиев, подкрепян по фланговете от Мите Цикарски и Кристиан Добрев. В средата на терена на Тодор Неделев ще оказват помощ Славчо Шоколаров и Мишел Еспиноза.

Традицията е на страната на Ботев. " Канарчетата " не са губили от Етър вкъщи към този момент 30 години. За последно това се случи на 22 август 1990 година, когато " виолетовите " се постановиха с 1:0. Двата отбора не са завършвали наедно под тепетата от 199 година.

Ботев играе мощно на собствен терен през сезона и към този момент победи Локомотив (Пловдив) и Левски, а против Берое и Царско село стигна до равенства. Етър пък загуби и четирите си гостувания досега с голова разлика 2:11.

Наставникът на " болярите " Петко Петков ще бъде лишен от услугите на Яни Пехливанов, Никола Колев, Иван Петков, Иван Михайлов и Николас Фемиа. Той ще разчита на положителната форма на Преслав Боруков, както и на Милчо Ангелов и Алдаир Ферейра, които вкараха головете против ЦСКА-София. По двата фланга титуляри ще са Здравко Илиев и Антон Огнянов.

Общият баланс сред Ботев (Пд) и Етър в елита е в интерес на " жълто-черните " - 26 победи, 12 равенства и 19 загуби. Великотърновци ще търсят първа победа като посетител от 2 март, когато разгромиха с 6:2 Витоша (Бистрица).

efbet Лига - 9 кръг:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ЕТЪР

Вероятни сформира:

БОТЕВ ПД (4-2-3-1): Аргилашки; Джонатан, Работов, Генев, Филипов; Шоколаров, Еспиноза; К. Добрев, Неделев, Цикарски; А. Илиев
Старши треньор: П. Пенчев
ЕТЪР (5-2-3): Господинов; З. Илиев, Пуертас, Крачунов, Купенов, А. Огнянов; Кацаров; Добрев; Алдаир, П. Боруков, М. Ангелов
Старши треньор: П. Петков

СЪДИЯ: Николай Йорданов
СТАДИОН: " Ботев 1912 ", Коматево
НАЧАЛО: 20:15 часа

efbet Лига 9 кръг, понеделник 19 октомври  Ботев (Пловдив) 20:15предстои  Етър
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР