В поредното издание на предаването на Sportal.bg Пътят към Токио,

...
В поредното издание на предаването на Sportal.bg Пътят към Токио,
Коментари Харесай

Пътят към Токио с Калоян Левтеров

В следващото издание на предаването на Sportal.bg " Пътят към Токио ", в което наблюдаваме по какъв начин върви подготовката на родните спортисти за Олимпийските игри в Япония следващата година, специфичен посетител е плувецът Калоян Левтеров. Той стана третият роден представител на " синия спорт ", който си подсигурява присъединяване на Олимпиадата, откакто покри " А " норматив на 200 метра тил.

17-годишният ученик на Жорж Станкович сложи нов народен връх от 1:56.57 секунди в Бургас и слезе много под олимпийския " А " норматив. С достижението си Левтеров излезе преди всичко в европейската класация за годината при юношите под 18 години и е трети в международната в тази възрастова група.

Той стана и първият българин с плуване под 55 секунди на 100 метра тил, откакто усъвършенства и този народен връх, финиширайки за 54.96 секунди.
" Мисля, че това е едно ново начало за мен - стартирам напълно нова подготовка и се надявам с времето да натрупам опит и да съм по-подготвен за Олимпиадата. По-скоро чаках 1 секунда по-бавно време съгласно подготовката си, само че всичко ми се получи съвършено - преди старта бях доста спокоен, усещах се доста добре ", показа Левтеров пред Sportal.bg .
Той е удовлетворен, че международни медии като SwimSwam са му обърнали внимание след извънредно мощното му показване в Бургас: " Много се зарадвах, че са писали за мен - това е доста известна медия измежду плувците. "

След мощните резултати на Левтеров на тил към този момент се заприказва и за това, че той е покрай международния връх на 200 м тил при юношите под 18 години, който е 1:55.14 минути и беше подложен от руснака Климент Колесников през 2017 година: " Мисля, че имам задоволително време да се приготвя и е напълно действително следващата година да плавам покрай международния връх за юноши. "

17-годишният Калоян счита, че отлагането на Олимпийските игри с една година поради пандемията от COVID-19 за него е позитивен факт: " В моя случай в действителност беше много по-добре, че отложиха Олимпиадата с една година, защото аз съм още млад състезател и ми трябваше време, с цел да се приготвя. На мен ми се отрази доста добре, само че за някои състезатели това не е добре, защото са на по-голяма възраст и действително ще им е по-трудно. "

Националният рекордьор на 100 и 200 метра тил е благополучен от обстоятелството, че родното плуване върви във възходяща линия в последно време, а националният тим е цялостен с млади и надарени състезатели: " Всичко се получава доста добре, за първи път има по този начин обединен народен тим - всички сме доста задружни, поддържаме се и се надявам и другите състезатели да покрият " А " нормативи и да си създадат доста положителни персонални достижения. "

Цялото изявление с Калоян Левтеров може да намерите във видеото!

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР