В поредна ескалация на риториката, използвана от Анкара, Турция каза,

...
В поредна ескалация на риториката, използвана от Анкара, Турция каза,
Коментари Харесай

Турция заплаши с действия в самозащита срещу Гърция

В поредна ескалация на риториката, употребена от Анкара, Турция сподели, че всеки вероятен ход против Гърция би бил " акт на самоотбрана " , написа гръцкият вестник " Катимерини ".

Очевидно раздразнена от ясната поддръжка за Атина от страна на външните министри на Германия и Франция през последните дни във връзка с гръцкия суверенитет и суверенни права, Анкара e решила да вдигне още повече залозите, разяснява изданието.

Припомняйки настояването на Анкара, турският министър на защитата Хулуси Акар заплаши в понеделник с превантивни дейности, в случай че Атина не се съобрази.

" Това не дава ли право на самозащита? Поставянето на оръжие пред носа ни не е ли опасност за страната ни? сподели той, до момента в който обвиняваше Гърция в " нападателна изразителност " против Анкара, потвърждавайки, че нарастването на нейния бюджет за защита демонстрира, че страната " намисля нещо " против Турция.

" Те си вършат сметка против Турция по собствен метод. Налице е петкратно нарастване на бюджета за въоръжение ", сподели Акар пред Анадолската организация.

Турският министър на защитата сподели, че Г ърция прави всичко допустимо да блокира продажбите на оръжия за Турция.

" [Гърция] освен отиде в Съединени американски щати,, те също отидоха в Германия и ги помолиха да не ни дават подводниците ", сподели Акар, до момента в който обвиняваше премиера Кириакос Мицотакис и външния министър Никос Дендиас за " потреблението на нападателна изразителност и нападателни дейности, с цел да скапе евентуалния позитивен климат, който може да бъде основан сред двете страни ".

Междувременно, преди, представителят на турския президент Ибрахим Калън съобщи, че за Турция няма противоречива зона и че въпросните изказвания са свързани с максималистичните позиции на Гърция.

През последните дни Германия и Франция показаха поддръжка за териториалната целокупност на Гърция.

Френският външен министър Катрин Колона означи на срещата си с Дендиас предходната седмица, че Франция е изцяло солидарна против всички опити за подкопаване на суверенитета на Гърция и против всички закани, които биха могли да навредят на нейния суверенитет. " Затова ще останем бдителни за развиването на обстановката и можете да разчитате на нас ", сподели тя.

Германският външен министър Аналена Бербок, че претенциите към гръцките острови не са допустими.
 Показват остров Крит и други острови като турски на среща на
Показват остров Крит и други острови като турски на среща на " Сивите вълци "

Коалиционният сътрудник на Ердоган се е снимал с картата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР