В понеделник Върховният съд на САЩ с абсолютно мнозинство от

...
В понеделник Върховният съд на САЩ с абсолютно мнозинство от
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ: Доналд Тръмп може да се бори за Белия дом

В понеделник Върховният съд на Съединени американски щати с безусловно болшинство от 9 на 0 гласа анулира решението на щатския съд в Колорадо да дисквалифицира някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп от първичните избори в щата на 19 март.

Четвърти март трябваше да бъде денят, в който Тръмп щеше да се изправи пред съда по федералните обвинявания в скрит план за анулация на изборите през 2020 година. Вместо това той прекара часовете преди първичните избори в 15 щата на 5 март, наименуван „ Супервторник “, в празнуване на правосъдната победа, която остави името му в бюлетините, написа „ Политико “.

По искане на шестима гласоподаватели в Колорадо, някогашният президент беше изключен от изборните описи в щата с решение на съда на 19 декември предходната година. Ищците показаха Тръмп като опасност за американската народна власт и желаеха той да бъде държан виновен за нападението против Капитолия от негови последователи на 6 януари 2021 година

Върховният съд не разяснява присъединяване на Тръмп в събитията от 6 януари, само че постанови единомислещо, че само Конгресът може да ползва наредбата по отношение на заемащите федерални длъжности и претендентите за това.

" Щатите могат да дисквалифицират лица, които заемат или се пробват да заемат щатска служба. Но по силата на Конституцията те нямат право да ползват раздел 3 във връзка с федералните длъжности, изключително на президентския пост ", се споделя в мнението на съда, представено от Ройтерс.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР