В понеделник уебсайт, свързан с Хамас, предупреди палестински лица или

...
В понеделник уебсайт, свързан с Хамас, предупреди палестински лица или
Коментари Харесай

Свързан с Хамас уебсайт предупреждава палестинците да не работят с Израел

В понеделник уеб страница, обвързван с Хамас, предизвести палестински лица или групи да не сътрудничат с Израел за обезпечаване на сигурност за конвои с помощ на фона на петмесечната война в Ивицата Газа, предава " Ройтерс ".

Тези, които го създадат, ще бъдат третирани като колаборационисти и ще бъдат овладени с стоманен пестник, сподели уебсайтът за сигурност на Хамас Ал-Маджд, цитирайки чиновник по сигурността в палестинските бойни сили.

Предупреждението пристигна в отговор на известия в израелските медии, че Израел обмисля въоръжаване на някои палестински лица или кланове в Газа, с цел да обезпечат отбрана на сигурността на конвоите с помощ в обсадения анклав като част от по-широк проект за филантропични доставки след края на боевете.

Кабинетът на израелския министър-председател отхвърли да разяснява отчета , който пристигна седмица откакто десетки палестинци бяха убити при случай, при който тълпи, влизащ в северната част на Газа, и войските откриха огън.

" Опитът на окупацията да комуникира с водачите и клановете на някои фамилии, с цел да работят в линията Газа, се смята за директно съдействие с окупацията и е изменничество към нацията, което няма да толерираме ", се споделя в уеб страницата, цитирайки формалния представител.

" Усилията на окупацията (Израел) да сътвори органи за ръководство на Газа са " несполучлив скрит план ", който няма да се материализира.

С все по-напрегнатия цивилен ред в ръководената от Хамас Газа и полицията, която отхвърля да обезпечи сигурност на конвоите заради риска да бъдат нападнати от израелските сили, въпросът за сигурното систематизиране на обезверено нужната храна и други доставки се трансформира в главен проблем.

В Газа има няколко огромни обичайни фамилни клана, свързани с политически фракции, в това число " Хамас " и Фатах, съперничещата група, която господства над палестинските управляващи в окупирания Западен бряг. Смята се, че някои от тези кланове са добре въоръжени и няма индикации, че биха обмислили да работят с Израе л.

В отговор на проектите на Европейския съюз и Съединените щати за основаване на за изпращане на филантропични кораби към анклава, почитан чиновник на Хамас Басем Наим сподели, че това е " позитивна " стъпка, само че светът трябваше да работи, с цел да постави завършек на войната.

" Осигуряването на облекчаване на всички потребности на популацията в линията Газа н е е услуга от никого ; това е обезпечено право според интернационалното филантропично право даже по време на война ", сподели Наим пред Ройтерс.

" Ако администрацията на Съединени американски щати е сериозна за решаването на филантропичната рецесия, най-лесният и най-краткият път е да спре да употребява с цел да разреши постигането на помирение и да принуди Израел да отвори всички сухопътни пунктове и да разреши влизането на цялата нужна помощ ", сподели Наим.
 Отлага се отплаването от Кипър на транспортен съд с филантропична помощ за Газа
Отлага се отплаването от Кипър на транспортен съд с филантропична помощ за Газа

Корабът транспортира 200 тона провизии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР