В понеделник, Турция започна да връща обратно бойци на ИДИЛ

...
В понеделник, Турция започна да връща обратно бойци на ИДИЛ
Коментари Харесай

EU Reporter: Турция започна да връща обратно бойци на ИДИЛ в Европа

В понеделник, Турция стартира да връща назад бойци на ИДИЛ в Европа, както даде обещание предходната седмица. Европа би трябвало да поеме отговорност за своите бойци от ИДИЛ. Американският президент Тръмп е прав за това.
Както турският министър на вътрешните работи сподели предходната седмица, Турция не е хотел за задгранични терористи. Европейските джихадисти са проблем на Европа.

Това, което е забавно обаче, е, че Турция освобождава бойци на ИДИЛ от района. Но не и когато става въпрос за европейските джихадисти.

С последното си деяние, Турция желае да накаже Европа. Ердоган знае, че това е нещото, от което Европа се бои най-вече. Не е приоритет за Ердоган да съди бойци на Ислямска Държава. Но да ядоса европейците, да, това към този момент е друга история.

Това развиване ни припомня, че Западна Европа има огромен проблем. Доказателствата от военни зони най-вероятно няма да устоят в съда, което значи, че в някои случаи управляващите ще би трябвало да пускат на независимост бойци на ИДИЛ, които към момента имат европейско поданство. Това е призрачен сън за Европа.

Също по този начин, това би трябвало да подсети на френския президент Макрон, че Франция, не Босна, е най-голямата джихадистка мощ в Европа. Макрон назова Босна джихадистка бомба в това нещастно изявление за Икономист, само че в действителност Франция е същинският проблем. Няма друга европейска страна с толкоз доста джихадисти в Близкия Изток.

В понеделник, гръцки войник на ИДИЛ, чието поданство към този момент е било отнето, не беше позволен да влезе назад в Гърция. Ще виждаме това много постоянно през идващите седмици. Ситуацията ще повдигне правни въпроси за лица без поданство, което прави връщането на бойци на ИДИЛ също по този начин и въпрос на правата на индивида.

Ивета Чернева, автор/съ-автор на четири книги в областта на сигурността, човешките права и интернационалните връзки

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР