В понеделник цените на златото достигнаха безпрецедентни нива, привличайки вниманието

...
В понеделник цените на златото достигнаха безпрецедентни нива, привличайки вниманието
Коментари Харесай

Биткойн ще убие MicroStrategy, въпреки големите печалби според топ икономист

В понеделник цените на златото доближиха невиждани равнища, привличайки вниманието на вложителите в международен мащаб.

На фона на този феномен Питър Шиф, уверен бранител на златото, разкритикува Марк Кюбан и Майкъл Сейлър за това, че избират Биткойн пред обичайното несъмнено леговище – златото.

В понеделник златото нарастна с $33, достигайки рекордно високо равнище от $2,110 за тройунция, по данни на SPDR Gold Trust GLD.

Шиф акцентира пристрастието на медиите към Биткойн по отношение на златото, изключително в светлината на отхвърлянето на златото като капиталов избор от страна на Кюбан.

Марк Кюбан, видна фигура в капиталовата общественост, изрази своето желание към Биткойн. Позицията му, изключително в деня, в който златото означи обилни облаги, провокира остра рецензия от страна на Шиф.

“. “, съобщи Питър Шиф.

Освен това капиталовата тактика на Кюбан се простира оттатък Биткойн. Неговият портфейл, обществено следен от Arkham, включва забележителна инвестиция в разнообразни алткойни, по-специално в Artificial Liquid Intelligence (ALI), което демонстрира доверието му в блокчейн технологиите оттатък Биткойн.

Критиките на Шиф бяха ориентирани и към Майкъл Сейлър и неговата компания MicroStrategy, известна с нападателните си придобивания на Биткойн.

Шиф предизвести за спекулативния темперамент на потреблението на ливъридж за закупуване на Биткойн, защото MicroStrategy планираше да продаде конвертируеми първокласни облигации на стойност $600 милиона. Той твърди, че сходни тактики могат да доведат до обилни загуби, което може да докара до банкрут на компанията.

, означи Шиф.

Въпреки предизвестията на икономистът, представянето на BTC е впечатляващо. Криптовалутата за малко доближи нов исторически връх на 5 март, което демонстрира мощен институционален интерес и оптимизъм за бъдещето ѝ, изключително с предстоящото на халвинг събитието на Биткойн.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР