В понеделник стана ясно, че Владимир Путин влиза в историята

...
В понеделник стана ясно, че Владимир Путин влиза в историята
Коментари Харесай

Най-важното от света през изминалата седмица: Путин с пети мандат, Кейт Мидълтън е с рак и жестоко нападение в Москва

В понеделник стана ясно, че Владимир Путин влиза в историята като несломим претендент за президент на Русия , откакто завоюва пети мандат на поста. Той победи с впечатляващите 87,3% от гласовете на фона на рекордно висока изборна интензивност – над 77% . Така той ще ръководи до 2030 година. В послание, излъчено по малкия екран, той благодари на сънародниците си, наричайки акцията „ извънредно значима за страната и жителите, напрегната и виновна “.

„ Изборите демонстрираха, че Русия през днешния ден е едно огромно и заедно семейство. Вървим дружно по определения от нас исторически път, уверени в себе си, личните си сили и в своето бъдеще “, съобщи още той.

Голяма част от държавните глави по света отхвърлиха да го поздравят за успеха , до момента в който други го направиха . Имаше и такива като, които дефинираха успеха му за „ специфична интервенция по преизбиране “.

Кремъл. Снимка: Peggy und Marco Lachmann Anke/Pixabay

На идващия ден от Русия оповестиха, че разполагат с данни, че от Франция приготвят боен контингент , който да бъде изпратен в Украйна , като на първичния стадий той ще възлиза на към 2000 души . По този мотив ръководителят на съветската Служба за външно разузнаване /СВР/ Сергей Наришкин разяснява пред „ ТАСС “, че „ настоящето управление на страната /Франция/ не се интересува от гибелта на елементарните французи и терзанията на генералите. Според информацията, получена от съветската СВР, контингентът, който ще бъде изпратен в Украйна, към този момент се приготвя. На първичен стадий той ще възлиза на към 2000 души “.

По думите му френските военни се притесняват, че подобен контингент не би могъл да бъде трансфериран и ситуиран в Украйна незабележимо .

„ По този метод той ще се трансформира в предпочитана законна цел за офанзиви от страна на съветските въоръжени сили. А това значи, че го чака ориста на всички французи, които в миналото са идвали на територията на съветския свят с меч “ , посочи Наришкин.

По-късно денем представител на Министерството на въоръжените сили във Франция дефинира изказванията на Наришкин за „ провокация “ . Същевременно припомняме, че през февруари съобщи, че изпращането на западни войски в Украйна „ не трябва да се изключва “.

В същия ден стана ясно, че от Нидерландия отпускат на Украйна 350 млн. евро помощ за закупуване на муниции за изтребители Ф-16 и разследващи дронове .

В четвъртък водещото се трансформира световна резолюция за изкуствения разсъдък /ИИ/, утвърдена по време на общото заседание на Организация на обединените нации. Целта й да подсигурява, че технологията е „ безвредна, сигурна и надеждна “ . Документът цели да насърчи отбраната на персоналните данни, следенето на ИИ за опасности и опазването на човешките права, обявиха представители на Организация на обединените нации.

Изкуствен разсъдък. Снимка: Пиксабей

Малко по-късно денем английската кралица Камила заяви, че крал Чарлз III , който се лекува от рак , се усеща „ доста добре “ . Припомняме, че монархът, който се лекува от неизяснен тип рак, не е виждан на обществени места от месец януари. Фокусът обаче беше ориентиран не към неговото здравословно положение, а към това на снаха му – Кейт Мидълтън . През миналата седмица се чуха всевъзможни теории какво се случва с нея. В петък тя, от което излиза наяве, че и тя се лекува от рак .

Последният работен ден бе белязан и с, при което петима въоръжени мъже нахлуха в мол и започнаха да стрелят . Според данни на съветските управляващи починалите са най-малко 40 души, а ранените са над 100.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР