В понеделник ще бъде първото заседание на новоизбрания Столичен общински

...
В понеделник ще бъде първото заседание на новоизбрания Столичен общински
Коментари Харесай

Вили Лилков може да е новият шеф на СОС

В понеделник ще бъде първото съвещание на новоизбрания Столичен общински съвет. На първото съвещание обаче няма да има определен ръководител. Борис Бонев, който, както също писахме, обикаля партиите, с цел да търси недостигащите за болшинство на ППДБ 8 гласа, е получил отводи от ГЕРБ и Българска социалистическа партия, няма да има поддръжка и от Възраждане. Именно него новият кмет Васил Терзиев уточни за избор, който няма да се разисква, за началник на градския парламент.

ГЕРБ ще бъде гневна съпротива и ще избави София от „ спасителите на София ”, съобщи пред 19 минути ръководителят на партията Бойко Борисов.

По неофициална информация най-голямо обединяване има към кандидатурата на Вили Лилков. Въпреки че той има единствено трима съветници, а група в СОС сформират най-малко 5-има, опитният общинар, който е бил и зам.-шеф на градския парламент, може да разчита на необятна поддръжка. Вариант за ръководител е юрист Димитър Данаилов от дебютиращата в Съвета Има Такъв Народ, който като високо професионален правист също би могъл експертно да влезе в тази роля.

Българска социалистическа партия сондира за поддръжка на Ваня Григорова като началник на СОС, само че е по-вероятно социалистите по традиция да получат заместник-председателски пост, какъвто се поставя и на другите групи в градския парламент: ППДБ, ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Възраждане. Възможно е Синя София, Има Такъв Народ и Карлос Контрера – Вътрешна македонска революционна организация да създадат лична 7-членна група, с цел да има по-голяма тежест. 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР