В понеделник петролните фючърси продължават да поскъпват, макар и по-предпазливо,

...
В понеделник петролните фючърси продължават да поскъпват, макар и по-предпазливо,
Коментари Харесай

Петролът продължава да поскъпва

В понеделник петролните фючърси не престават да нарастват, въпреки и по-предпазливо, предвид на растящото напрежение сред Съединени американски щати и Иран, като вложителите са в очакване на нови американки наказания по отношение на Техеран.

Повод за продължаващото възходящо придвижване оказа изказване на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, съгласно което по-късно през днешния ден ще бъдат оповестени нови "значителни " наказания по отношение на Иран, имащи за цел по-нататъшно ограничение на ресурсите, които Техеран употребява, с цел да финансира своите действия в района на Близкия Изток.

Фючърсите на петрола брент с доставка през август нарастват с 0,2% към 65,35 $ за барел, търгувайки се близо до петъчния юнски връх към Щатски долар 65,75 (най-високо равнище от 30-и май насам), до момента в който аналогичните фючърси на американския лек недопечен нефт нарастват с 0,75% към 57,80 $ за барел, като по-рано през днешния ден те също доближиха най-високо равнище в границите на сегашния месец от Щатски долар 58,20.

Днешното възходящо придвижване е реалност, откакто през предходната седмица и двата вида петролни фючърси означиха много здрави покачвания на фона на ескалиращото напрежение в Близкия Изток по оста Вашингтон-Техеран след сваления с иранска ракета американски боен дрон и последвалите информации, че Доналд Тръмп се е отказал от ответни удари по ирански обекти единствено минути преди стартирането на сходна интервенция.

В резултат на това напрежение фючърсите на петрола брент нарастнаха през предходната седмица с малко над 5%, до момента в който фючърсите на американския лек недопечен нефт се покачиха с цели 8,8%, отбелязвайки по този метод най-солиден седмичен растеж от началото на декември 2016-а година.

Вниманието на петролните пазари продължава да бъде ориентирано с изключение на върху спора САЩ-Иран и към идното при започване на юли значимо съвещание във формата "ОПЕК + " на което се чакат членовете на картела, дружно с техните съдружници отпред с Русия, да удължат периода на настоящото през първото полугодие съглашение за ограничение на общите им добиви с 1,2 млн. барела дневно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР