В понеделник освобождавам всички членове на съвета на директорите и

...
В понеделник освобождавам всички членове на съвета на директорите и
Коментари Харесай

Уволняват всички в тотото, премиерът доволен

В понеделник избавям всички членове на съвета на шефовете и изпълнителния шеф на Българския състезателен тотализатор (БСТ), разгласи спортният министър Радостин Василев на ексклузивен брифинг. След това министър председателят Кирил Петков изрази в обществените мрежи утвърждението си на метлата-

„ По първи мои разбори има извънредно тежки проблеми в БСТ. В последните шест години четири са на загуба. Ще преминем към ново управление на БСТ ", сподели министърът.

Той добави, че най-вероятно промени ще има и в управлението на другите сдружения, на които е принципал - Национална спортна база, „ Академика “, „ Сердика спортни парцели “.

" Изключително доста проблеми. Другата седмица взимам решение за продължаването на работата на тези сдружения и по персоналния състав на ръководството им.

В тотото в последните шест години четири са на загуба, последните две години са с 8 и 11 милиона лв. облага.

Тепърва ще проучваме договорите, подписани в последните няколко месеца от актуалното управление на тотализатора, само че с изпълнителния шеф сме взели решение, че в дух на консенсус ще преминем към ново управление ", разяснява спортният министър.

" Преструктурирам напълно структурата на министерството, сътворявам до 10 дни нов организационен устав. Голяма част от хората, които работят в това министерство, ще бъдат освободени по разнообразни аргументи, някои от тях ще бъдат дадени на способените органи за дейностите си.

Другите ще преценяме каква отговорност може да им се търси. Порочни практики в структурите на министерството, разговарял съм към този момент с премиера по този въпрос и с финансовия министър. Имам цялостен картбланш, аз съм станал министър, точно с цел да въведа ред в тази система ", съобщи Радостин Василев.

„ В системата на спорта са се правили безобразия и ние в този момент започваме да ги вадим. Днес предизвестих спортните федерации, че контролът по разходване на средствата ще бъде извънредно засилен ", сподели още спортният министър.
Свързани вести Нова година, нов шанс! Опашки се извиха пред тото пунктовете Преговорите: Повече пари за спорт, проверка на тотото
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР