В понеделник – 23 май, започва поетапен ремонт на 32,3

...
В понеделник – 23 май, започва поетапен ремонт на 32,3
Коментари Харесай

Започва поетапен ремонт на над 32 км от пътя Пазарджик - Пещера - Батак

В понеделник – 23 май, стартира поетапен ремонт на 32,3 км от второкласния път II-37 Пазарджик - Пещера - Батак. Първо ще се ремонтира 17-километровата права сред Пазарджик и Пещера през с. Радилово, а по-късно и 15,3 км в сектора от Пещера до Батак. Второкласното трасе е съществена пътна артерия за обитаемоте места в общините Пещера и Батак и най-пряка връзка с регионалния център Пазарджик.

Ремонтните действия в правата от Пазарджик до разклона за с. Капитан Димитриево ще се правят, без да се стопира придвижването. Трафикът ще минава в лентата, в която не се работи.

В сектора от разклона за с. Капитан Димитриево до гр. Пещера ремонтните действия ще се извършват при цялостно прекъсване на придвижването. За жителите на с. Радилово ще бъде обезпечен достъп по общинския път през с. Капитан Димитриево.

Тежкотоварният трафик ще минава по обходен маршрут: път I-8 Пазарджик – Мало Конаре, път III-8004 Мало Конаре – Огняново – Исперихово, път III-375 Исперихово –  Пещера и назад.

За леките коли обходният маршрут е: по общинския път през с. Капитан Димитриево, третокласния път III-375 Бяга – Пещера, по път II-37 до Пещера, и назад.

Необходимо е водачите да карат деликатно, със съобразена скорост и прецизно да съблюдават въведената краткотрайна организация на придвижването.

След довеждане докрай на ремонта в сектора от Пазарджик до Пещера, работата ще продължи в правата сред Пещера и Батак.

Ремонтните действия, които са предоставени по контракта за настоящ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пазарджик, включват унищожаване на съществуващата настилка, стабилизиране на пътната структура по метода „ студено преработване “, ремонт на водостоци, асфалтови работи, монтаж на бордюри в обитаемоте места – гр. Пазарджик, кв. „ Главиница “, с. Радилово и гр. Пещера, оформяне на банкети и канавки, подсилване на съществуващи подпорни стени. Отсечката ще бъде с нова маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи.

Строителните действия на 32,3 км сектор от второкласния път са за 42,6 млн. лева Средствата са от бюджета на АПИ. Предвижда се те да завършат до края на септември 2022 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР