В Поморие изграждат къмпинг за кемпери и каравани. Първият по

...
В Поморие изграждат къмпинг за кемпери и каравани. Първият по
Коментари Харесай

Поморие строи къмпинг за каравани

В Поморие построяват къмпинг за кемпери и каравани. Първият по рода си общински къмпинг за каравани ще бъде построен по концепция на кмета Иван Алексиев.

Идейният план за къмпинга е подготвен, само че към момента се правят нужните процедури за издаване на съответните позволения.

 Бившият санаториум в Поморие заработва от 24 юли
Бившият санаториум в Поморие заработва от 24 юли

Ще се организират единствено профилактични стратегии и няма да се предлага храна

Мястото, на което следва да бъде построен къмпингът, се намира в местността " Косата " . Тя се намира сред брега на Черно море и Поморийското солено езеро, наоколо до някогашния Военен санаториум.

От общината обясниха, че местността е " една от най-живописните и апетитни за вложения " в града.

 Снимка 357820
Източник:

33 са плануваните места за кемпери. На всеки четири от тях е планувано да има по една колонка за зареждане с ток и вода . Изпълнено е и наложителното изискване за отделяне на биологична зона за събиране на отпадни води, която ще бъде включена в централната канализация, построена на ул. Проф. Стоянов, успокояват от пресцентъра на Община Поморие.

Проектът за общински къмпинг включва наложителните санитарни, медицински и административни пространства . Освен тях обаче поморийската община планува построяването на детски ъгъл, туристическа кухня, беседка, барбекю и зона за спорт.

" Целта ни е да дадем опция за опция на обичайното настаняване на екскурзиант и в хотели и квартири. Къмпинг за кемпери е нещо, което липсва в нашия регион, а мястото му безспорно ще притегли интереса на доста нови туристи в Поморие ", изясни самодейността си кметът Алексиев.

 Няма екокатастрофа в Поморийското езеро
Няма екокатастрофа в Поморийското езеро

Ботаническа експертиза сочи, че няма проблем с биоразнообразието
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР