В политиката личностните нападки не водят към дивиденти. Въпрос на

...
В политиката личностните нападки не водят към дивиденти. Въпрос на
Коментари Харесай

Нено Димов: Към момента няма опасност от преливане на язовири

В политиката личностните нападки не водят към дивиденти. Въпрос на разсъдък е човек да се научи от грешките си. Това съобщи в студиото на ''Плюс-минус'' в ефира на Нова телевизия министърът на околната среда и водите Нено Димов по отношение на напрежението сред водача на ''Атака'' Волен Сидеров и зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и евродепутат Ангел Джамбазки.

Той добави още, че по отношение на стабилността на дребната коалиция би трябвало да се попита политическото водачество на трите партии.

,,Две са главните неща, които замърсяват атмосферния въздух и това са битовото отопление и превоза, като тук не става дума единствено за отопление на дърва или въглища. За да бъде усъвършенствано качеството на въздуха, който дишаме, е въведена стратегия, в която всяка община може да кандидатства и те са тези, които избират дали ще финансират напълно плановете си или ще желаят съфинансиране. Към края на тази година от Европейска комисия ще бъдат отпуснати още 80 млн. евро по програмата за битово отопление, също така имаме проекти и превозът да бъде подменет с електрически. Като цяло имаме заделени към 100 млн. лв. за подкрепяне на общините в битката против замърсяването на атмосферния въздух. Така че която община изиска, може да кандидатства, като тя сама си избира капиталовата стратегия, а ние я финансираме'', разяснява министър Димов.

Накрая Нено Димов увери, че към днешна дата всички 51 язовира, избрани като рискови, се наблюдават непрекъснато и няма заплаха да прелеят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР