В политиката кризата никога не свършва, тя се управлява. В

...
В политиката кризата никога не свършва, тя се управлява. В
Коментари Харесай

Екоминистърът: Кризата с въглищните централи се овладява

В политиката рецесията в никакъв случай не свършва, тя се ръководи. В момента тя е в горещо положение, само че мисля, че се овладява. Рационалните детайли малко по малко се възприемат от хората. Това сподели в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Юлиян Попов във връзка митингите на миньорите и енергетиците.

В отговор на въпрос дали депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски е " избавил ситуацията ", както съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, Попов съобщи: " Не мисля, че Пеевски е избавил ситуацията. Въпросът с компромисите е прекомерно сложен, защото става въпроса за тематика, която през годините страда от тежък информационен недостиг, неразбираема е, тъй че бяха нужни доста старания, с цел да се стигне до едно почти уравновесено решение по какъв начин ще се върви напред ".

За това състояние сме отговорни ние като цяло – обществото, бизнесът, синдикатите, политиците, които години наред се пробват да не навлизат в сериозните дълбочини на въпроса, който е почнал преди към 20 година След приемането на еворпейската инструкция беше изцяло ясно каква ще бъде ориста на въглищните централи, уточни екоминистърът.

Това не е местен проблем, с който се сблъскваме, той е световен. Нито ние, нито Европейската комисия стоим със скръстени ръце. Заради тези неизбежни процеси, които пазарът постанова, има доста преференциални обществени и стопански проекти, които ще трансфорат тези региони в цветущи индустриални райони. Трябва да осигурим непоклатимост на регулаторната рамка, с цел да се усещат спокойни вложителите вътре, разяснява Юлиян Попов.

Въглищата нямат бъдеще, само че това не значи, че работещите там нямат бъдеще. Там има доста хора с висока подготовка. Те са привлекателна работна ръка за всеки вложител. Основната цел би трябвало да е да задържим тези хора в района, тъй като те са актив, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР