В политическата етика и традиция е прието едно ново правителство

...
В политическата етика и традиция е прието едно ново правителство
Коментари Харесай

НА ЖИВО Извънреден брифинг на ГЕРБ заради рокадите в НАП и М...

В политическата нравственос и традиция е признато едно ново държавно управление да има най-малко 100 дни толеранс. Но няма по какъв начин да използван техника по отношение на служебното държавно управление, тъй като то има евентуално 100 дни живот.

Това съобщи вицепремиерът в оставка Томислав Дончев на ексклузивен брифинг на Политическа партия ГЕРБ.

" За жал скоростта на радикализъм е такава, че има тематики, изискващи реакции. Подчертавам, че сме в обстановката, където държавното управление не е подложено на никакви форми на парламентарен надзор ", посочи той.

Служебният министър на финансите Кирил Ананиев от своя страна добави: " Силно се тормозя от това, което става през последните 48 часа от ръководството на служебния кабинет на Радев ".

" Знаете, че аз бях министър в първия му длъжностен кабинет и доста добре познавам главните му функционалности - първо да провежда безпристрастни и почтени избори и второ - да преведе страната в този сложен интервал без разтърсвания, осигурявайки обикновено действие на обществения бранш ", сподели той.

" Вместо това сме очевидци по какъв начин през последните 24 часа бяха политически уволняване ръководители на основни организации като Национална агенция за приходите и Митници. Знаете, че това е кръвоносната система на финансовия бранш. Това вкара до напрежение в двете системи и това може да докара до внезапно намаляване на приходите в държавния бюджет ", увери Ананиев.

" През последни 5 години данъчните доходи са се нараснали над 2 пъти и сред 2 и 4 % повече в сравнение с е растежът на Брутният вътрешен продукт. Тоест данъчната администрация работи дейно и събира приходите, които са заложени в бюджета и даже ги преизпълнява. Само за 4-те месеца на тази година са събрани 2 милиарда и 300 млн. лв. данъчно-осигурителни доходи по отношение на същия интервал м.г. ", добави той.

" В момента всички желаят и харесват нашите социални-икономически ограничения. Има предпочитание да се продължи изплащането на 50-те лв., да продължи действието на 60/40, 80/20 и други ограничения, които добре познавате. Но при все това има срив на приходите, не знам по какъв начин ще бъдат обезпечени останалите средства ", сподели още той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР