В политическа кампания срещу вътрешния министър, а не срещу истинския

...
В политическа кампания срещу вътрешния министър, а не срещу истинския
Коментари Харесай

800 лв. на провокатор, за да окървави протеста срещу БФС, защо никой не пита истински отговорния главен секретар на МВР?

В политическа акция против вътрешния министър, а не против същинския отговорник – оперативния началник на Министерство на вътрешните работи - основния секретар, се трансформира отразяването на митинга срещу управлението на БФС. Само Българска национална телевизия сподели хвърляните по служителите на реда едри камъни и парчета пътна настилка, бордюри, павета, а също по този начин небезобидни бомбички и друга пиротехника. Предизвикали естествена реакция, която на фона на адреналина от скупчването на многолюдна навалица и експанзия, в обособени случаи се изроди в непозволени дейности.

Фактът, че повече от половината от потърпевшите са служители на реда също е индикативен, в случай, че по бройка униформените са едвам една-трета от броя на протестиращите.

Министерство на вътрешните работи към този момент оповести, че не толерира насилието над мирни жители, само че и над служители на реда. За първи път от години самото министерство толкоз незабавно се задейства по разкриването им. Но и похвали тези свои чиновници, които с риск за живота си, се изправиха против озверяла навалица от ултраси, които освен плюят и наскърбяват, само че и замерят, взривяват, палят, разрушават социална благосъстоятелност – законът оправомощава против такива ругатели на правовия ред да бъдат предприемани крути ограничения.

Правови дейности в правова страна. Далеч от осакатяването, ослепяването и други форми на принуждение, за които френските служители на реда и жандармеристи бяха не порицани, а хвалени от президента Макрон, който не си и намерения да желае оставка на своя вътрешен министър, при митингите на жълтите жилетки в Париж, също употребявани и за провокации.

По данни на Министерство на вътрешните работи в главната бойна група протестиращи, сякаш спокойно, е имало значително платени провокатори, получавали " хонорар ” от 800 лева на глава, с цел да окървавят митинга.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР