В полето на медиите продължават да валят дела-шамари срещу журналисти.

...
В полето на медиите продължават да валят дела-шамари срещу журналисти.
Коментари Харесай

Димитър Стоянов, BIRD.bg: Telus действат като хибридно оръжие на руската пропаганда в България

В полето на медиите не престават да валят дела-шамари против публицисти. Не за първи път 2022 година Тази тематика става мотив за мнения и полемики. Изглежда това няма да спре и през новата година, въпреки и Европейски Съюз съществено да се е захванал със правосъдния напън.

Делата-шамари в действителност са заведени против публицисти в персоналното им качество за ужасно доста пари. Дори да е ясно, че едно такова дело няма да бъде извоювано, то въпреки всичко се води, с цел да предизвиква стеснение и вероятно да има вцепеняващ резултат върху работата на публицистите.

Според журналиста това дело се прави единствено и единствнео, с цел да се упражни напън върху медията " Биволъ ". " Там са изказани изказвания, че ние не сме взели тяхното мнение, единствено че те не кореспондират с истината – това е неистина ", изясни той.

За делото против него, водено от народния представител от ГЕРБ Лъчезар Иванов, Димитър Стоянов разяснява следното: " Лъчезар Иванов е обект на следствие. Ние подготвихме материал по отношение на акциите, които той е търгувал на компанията Enzolitik.Оказа се, че има противоречива благосъстоятелност, че има доста търговски разногласия сред две юридически лица, като едното претендира за благосъстоятелност въху патенти, които другото е оповестило като част от свои активи. Споровете се водят зад океана.Подозираме операция на тържищата и изкуствено увеличение на цената на акциите – това е голямо закононарушение зад океана ".

" Това, което твърдим – намерихме човек, който държи патентите, за които Enzolitik претендира, че са техни, и той описа, че делът от акции, които Лъчезар Иванов претендира, че е продал, с цел да генерира средствата си, са му дадени по противозаконен метод. Аз звъннах на г-ннародния представител, попитах го по какъв начин би коментирал - той сподели, че ще ме свърже с юриста си. Аз се свързах с него и той сподели " не знам защо говорите ". Каза, че ще звънне в комфортно време и не звънна. Аз съм си приключил работата като публицист, потърсил съм ги ", добави Димитър Стоянов.

За делото, водено против него отприближения юрист на ГЕРБ Менко Менков, Стоянов изясни: " Г-н Менков, който самичък се популяризира като най-проспериращия юрист в най-проспериращата адвокатска фирма, е завел гражданско дело, че сме нарушили неговите права, като сме упражнили конституционното си право да изкажем мнение. Той е притежател на офшорна компания, на която офшорен притежател е Моли Рита Розели – жена от едни острови наоколо до Африка. Това е част от досиетата на Пандора ".

" В един миг той заведе непълен иск от гражданско дело на стойност 100000 лева, тъй като смята, че неговите права са накърнени.Истината е, че аз, четейки десетки пъти неговата искова молба, не мога да схвана с кое тъкмо наше деяние той счита, че неговите права са накърнени ", сподели още журналистът.

Той уточни, четова го е подтикнало да ревизира къде още е офшорен притежател Моли Рита Розели. Оказало се,че тя е обвързвана косвено с Лукойл България, изтича по един скандал с разпорстранение на педофилия, стои зад собствеността на съветски олигарх. " Това е просто сламен човек ", заключи Стоянов.

Журналистът сподели, че общият размер на средствата, за които е съден сега, възлиза в близост милион и двеста хиляди лв..

" Естествено, че има напрежение, само че човек би трябвало да го одобри, тъй като това е работата, която ние сме си избрали да вършим. Аз имам вътрешната увереност, че тези искове са изцяло безпочвени и каквото и да се случи в България, ние сме подготвени да се борим до Европейския съд по правата на индивида. За мен е пределно ясно, че практиката, която се е наложила през годините, сочи, че тези искове са изцяло неоснователни и единствената им цел е ние да бъдем притискани ", счита Димитър Стоянов.

По отношение на въпросът " Telus ", Димитър Стоянов е безапелационен, че не са нарушени ничии права.

" Ако някой смята, че правата му са нарушени, може да го потвърди – има ред. Не сме разгласили информация, която не е обществена. Ако някой смята, че е срамно събитие да работи в Telus, това е негов проблем и може да го потвърди. Все още имаме ужасно доста неща, които занапред ще излизат ", уточни той.

" Telus според мен е извънредно неприятен шеф, не се съблюдават правата на работещите. Очевидно в Telus има проблем. Като цяло в Meta има проблем, тъй като това е най-компроментираната обществена мрежа. С метода, по който Telus модерира обществената мржа, те суспендират нашите права изцяло нелегално. Правят опит за дерогация на демокрацията. Telus работят като хибридно оръжие на съветската агитация на територията на България ", безапелационен е Димитър Стоянов.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР