В покрайнините на град Маратон, близо до Атина, хората станали

...
В покрайнините на град Маратон, близо до Атина, хората станали
Коментари Харесай

Огънят помете всичко и остави храма напълно непокътнат

В покрайнините на град Маратон, покрай Атина, хората станали очевидци на малко знамение. В началото на този месец, когато огнената буря опустоши териториите на южната ни съседка, един храм, намиращ се високо в гората, останал недокоснат. За това написа сайтът doxologiainfonews.com..
Дори по стените на храма „ Света Троица " огнените езици не оставили следи, а всичо в близост било в пламъци. Сухите листа към светата сграда и вечнозелените дървета към храма също не са допрени от пожара.
Пред дворната врата на храма, за жалост, има една починала огромна костенурка, която изпълзяла от гората към църквата с вярата да откри леговище от стихията, само че не е съумяла да оцелее.
Вижте разтърсващото видео с изложение на свещеника, стопанисващ дребната църква в известния град Маратон, Свещена Митрополия на Кифисия, Амарусион, Оропос и Маратонас.
Маратон (на гръцки:  Μαραθώνας) e град в Гърция, мястото където се е разиграла Маратонската борба през 490 пр.н.е., в която гръцката армия, под командването на стратега Милтиад Младши, побеждава персите, отпред с Дарий I. От Маратон до Атина съгласно легендите е бягал Фидипид и оттова е пристигнала концепцията за актуалното маратонско тичане. Когато бегачът стигнал в Атина, споделил „ Победихме! “ (Νενικήκαμεν) и умрял от отмалялост.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР