В подобна извънредна ситуация трябва да сме единни и да

...
В подобна извънредна ситуация трябва да сме единни и да
Коментари Харесай

Министърът на правосъдието: Нарушава се правото на свободно придвижване, но то не е основно право

В сходна изключителна обстановка би трябвало да сме единни и да не объркваме хората. Те би трябвало да запазят дисциплината и увереността си, с цел да преминем с по-малко отрицателни последици. Има нужда да продължим с използването на изключителните ограничения, препоръчани от държавното управление. Това съобщи министърът на правораздаването Данаил Кирилов в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

„ Съвместно с министър Екатерина Захариева направихме юридически разбор, който изпратихме до Европейския съд по правата на индивида. Има известно ограничение на правото на свободно напредване по отношение на изключителното състояние. Това обаче не е главно право. Към момента не сме в съществено отклоняване, затова сме подготвени с отчет пред Министерски съвет, който да утвърди отчета за искане на дерогация “, изясни Кирилов по отношение на нарушаването на правата на хората от използването на изключителните противоепидемични ограничения.

„ Имаме подготвеност да изчакаме, в случай че се наложат свръхограничения, да действаме с отчета, с който сме подготвени. Имаме готова нота, има подготвеност представителството ни в Страсбург да го получи, само че няма придвижване по нея “, добави министър Кирилов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР