В подкрепа на усилията си за повишаване на финансовата грамотност

...
В подкрепа на усилията си за повишаване на финансовата грамотност
Коментари Харесай

Кампанията на Visa Pocket Science: Ученици купуват облекло не с пари, а със знания


В поддръжка на напъните си за повишение на финансовата просветеност на идващите генерации, Visa започва акцията Pocket Science, ориентирана към младежи от 9 до 11 клас. Специализираният уебсайт www.pocketscience.bg е основан като онлайн магазин, в който учениците са изправени пред предизвикването да научат основни тематики за финансите, да тестват знанията си и да печелят разнообразни точки от всеки тест. Точките служат като виртуални пари и могат да се употребяват за закупуването на облекла, брандирани с забавни финансови слогани като FINEance, Savings 4 Life, 0% Interest, Deposit Queen и други

Кампанията е създадена в партньорство с цифровата креативна организация NEXT-DC и провокира огромен интерес измежду учениците, като единствено за първите няколко дни записаните консуматори надвишават 1280, направените проби са над 5140 и са подписани 560 петиции от повече от 330 учебни заведения. Общо над 600 са закупените облекла с финансови познания и сега се приготвя втората сбирка от облекла. Повече информация има на страницата във Фейсбук – Pocket Science.

„ Това, което прави нашата стратегия друга, е капацитетът да има действителен резултат и да направи разликата по повод възстановяване уменията на младежите в региона на финансовата просветеност. „ Нашите пари “ непрекъснато се разраства и е отворена за всички учебни заведения, които желаят да вземат участие. Дигиталната акция има за цел да насърчи учениците да научат основите на финансовата просветеност и да бъдат възнаградени за своите старания под формата на стилни облекла и аксесоари, в подмяна на знанията си по стопански тематики, “ споделя Красимира Райчева, управител на Visa за България.

Името на акцията – Pocket Science е микс от фразите Rocket Science и Pocket Money (от английски) като главната концепция е, че ръководството на джобните пари не е комплицирано или мъчно стига да придобиеш съществени знания по стопанска система и финанси.

Освен да си „ купят “ стилни облекла и аксесоари против познания на www.pocketscience.bg, учениците могат да подпишат петиция за присъединението на своето учебно заведение към програмата „ Нашите пари " в своята образователна стратегия като свободно избираем предмет или като част от час на класния.

" Нашите пари " е акция на Visa за корпоративна обществена отговорност в партньорство с българските банки. Тя е първата в страната стратегия за финансова просветеност ориентирана към възпитаници от 9 до 11 клас. Целта на програмата е да даде образование лице в лице на младежите и да ги научи по какъв начин да ръководят своя бюджет и да вършат мъдри избори във връзка с финансите си. По време на пилотната година в програмата " Нашите пари " бяха включени 10 гимназии от цялата страна, където се проведоха къси курсове по финансова просветеност. През образователната 2017-2018 година програмата към този момент се преподава целогодишно от 55 учители в 49 учебни заведения в цялата страна. Броят на учениците, които се образоват по програмата в учебните заведения доближава 1200 души.

Партньори по плана са Висшето учебно заведение за обезпечаване и финанси (ВУЗФ), образователната организация Академия Нике и онлайн платформата с просветителни видео уроци и извършения по разнообразни тематики Ucha.se, където са налични 45 видео урока по разнообразни финансови тематики, включени в учебника. През последните три месеца клиповете в Ucha.se натрупаха близо 100 000 гледания. Учебникът по програмата е отпечатан от една от водещите издателски къщи „ Просвета “ и дава отговор на най-високите образователни стандарти. Авторът Красимира Толина е работила като учебен учител и обучител на учители по стопански предмети.

Visa Inc. е международен водач в цифровите разплащания. Нашата задача е да свързваме света посредством най новаторската, надеждна и сигурна мрежа за разплащания, като сътворяваме опция потребителите, бизнеса и стопанските системи да процъфтяват. Нашата съвременна световна мрежа за обработка на данни, VisaNet, подсигурява сигурни и надеждни разплащания в целия свят и може да обработва над 65 000 известия за преводи в секунда. Иновациите, които са непрекъснато във фокуса на компанията, са катализатор за бързия напредък на свързаната търговия през всяко едно устройство и са движещата мощ за постигането на фантазията за безкешово бъдеще за всеки, на всички места. В интервала на преход от аналогов към цифров свят Visa посвещава своята марка, артикули, хора, мрежа и обсег на преобразяването на бъдещето на търговията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР