В подкрепа на добрите резултати, компанията ще разположи контейнери за

...
В подкрепа на добрите резултати, компанията ще разположи контейнери за
Коментари Харесай

BILLA съдейства за разделното събиране на 199 тона текстил за 2021

В поддръжка на положителните резултати, компанията ще разположи контейнери за текстил на територията на търговски обекти в още 3 града
За четвърта поредна година, BILLA България спомага в поддръжка на идеята за разделно събиране на текстил и утвърждава партньорството си с Българския Червен кръст и Humanita. През 2021 година веригата спомага за събирането на 199 тона текстил в профилирани контейнери, ситуирани в основни обекти в четири града в страната – София, Пловдив, Варна и Перник. В резултат, компанията предотвратява производството на близо 15 тона нов текстил и подкрепя спестяването на близо 3 000 тона въглеродни излъчвания.

Доклад за оценка на екологичните, обществени и стопански изгоди, направен от сътрудниците по планове, сочи още, че на база постигнатите резултати е предотвратено потреблението на  1 084 152 куб. м вода, замърсяването със 199 тона боклуци и замърсяването с пестициди единствено за добива на памук в размер на 129 кг, а оттова – и потреблението на плодородна земя в размер на 129 хектара. Спестени са още 1 732 509 кВч сила за произвеждане на памук и полиестер, 15 920 лева от общинските бюджети и предотвратено потреблението на 35 820 кг нефт за произвеждане на полиестер.

„ Щастливи сме, че за поредна година поддържаме самодейност с големи изгоди както за хората, по този начин и за опазването на околната среда. Производството на текстил е четвъртата по ред промишленост, която в най-голяма степен оставя отрицателен отпечатък върху планетата. Вярваме, че с поредни стъпки в поддръжката на сходни планове, ще спомагаме за по-добро бъдеще за всички нас. Благодарим на своите чиновници и всички клиенти, които припознат идеята и употребяват контейнерите, чието битие способства и за една по-образцова градска среда, “ показа Вигинтас Шапокас, изпълнителен шеф на BILLA България.

През актуалната година веригата ще продължи да поддържа самодейността и даже поетапно ще уголемява нейния обсег посредством слагане на контейнери за разделно събиране на текстил на територията на пет търговски обекта в три града в страната, а точно Варна, Бургас и Севлиево.

BILLA България поддържа взаимния план на Българския Червен кръст и Humanita за разделно събиране на облекла и домакински текстил, излезли отвън приложимост от семействата, от 2017 година За всеки кг разделно събран текстил в контейнерите, обозначени с логото на БЧК в обектите на BILLA, са генерирани парични средства подаяние за Фонда за бедствия, повреди и рецесии към организацията. Част от събраното количество поддържа спешен запас към този фонд, включващ сезонно подобаващи сортирани облекла за реагиране при бедствия и целево подаяние на потърпевши хора. Останалата част обезпечава облекло и домакински текстил за хора в страни от Третия свят с доста невисок стандарт на живот, които не могат да си разрешат закупуването на новопроизведени текстилни артикули.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР