В по-студените месеци нарастващият брой на вятърните електроцентрали в Европа

...
В по-студените месеци нарастващият брой на вятърните електроцентрали в Европа
Коментари Харесай

Европа има място за 11 милиона вятърни турбини и те стигат за захранването на цялия свят с ток

В по-студените месеци възходящият брой на вятърните електроцентрали в Европа могат да създават толкоз сила, че да зареждат континента с чиста сила. А какво, в случай че се употребяват всички останали евентуални свободни места и там бъдат конфигурирани турбини?

Изследователи от Съсекския университет и от датския университет Орхус пресмятат, че при този сюжет, колкото и малко евентуален да е той, Европа ще може да генерира толкоз електрическа енергия, че да зареди целия свят.

От Световния стопански конгрес показват в своя обява, че съгласно това проучване Старият континент би могъл да създава 100 пъти повече ток от силата напразно, в сравнение с сега.

Изчисленията на откривателите демонстрират, че 46% от сушата в Европа е подобаваща за инсталирането на вятърни турбини, като от тази сметка са изключени градските зони, местата, където има ситуирани военни зони и други сходни.

В документа се показва още, че теоретично още над 11 милиона спомагателни турбини могат да бъдат сложени на повърхност от близо 5 милиона квадратни километра на европейска територия.

При сходни условия изчисленията демонстрират, че до 2050 година Европа ще може да обезпечава задоволително електрическа енергия, с цел да зарежда цялата планета. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР