В по-голямата си част акциите в Азиатско-тихоокеанския регион поскъпват днес,

...
В по-голямата си част акциите в Азиатско-тихоокеанския регион поскъпват днес,
Коментари Харесай

Петролът продължава да поскъпва и днес

В по-голямата си част акциите в Азиатско-тихоокеанския район нарастват през днешния ден, като изключение вършат търгуваните в Хонконг бумаги на China Eastern Airlines, откакто аероплан на самолетната компания се разруши в Южен Китай през вчерашния ден.

В утринната търговия през днешния ден акциите на China Eastern Airlines поевтиняваха с над 6%.

Междувременно, търгуваните в Хонконг акции на китайския софтуерен колос Alibaba нарастнаха с над 3%, откакто компанията разгласи нарастване на програмата си за назад изкупуване на акции от 15 на 25 милиарда $.

Хонконгският борсов показател Hang Seng отчиташе покачване от 0.63% по-рано денем.

Ръстът в района беше управляван от японските акции, като локалният показател Nikkei 225 нарастваше с 1.56%, а показателят Topix отчиташе растеж от 1.31%.

Акциите в континентален Китай се представяха разнопосочно, като главният показател на борсата в Шанхай отчиташе леко покачване, а този на борсата в Шънджън – намаляване от 0.449%.

Южнокорейският Kospi набъбна с 0.7%, до момента в който австралийският главен показател S&P/ASX 200 добави 1.17%.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI нарастваше с 0.19% по-рано денем.

Инвеститорите внимаваха и за пазарната реакция на изявление на ръководителя на Федералния запас на Съединени американски щати Джеръм Пауъл, който даде обещание съществени ограничения против инфлацията.

Пауъл съобщи през вчерашния ден, че инфлацията е “прекалено висока,” като централната банка ще “предприеме нужните стъпки, с цел да подсигурява завръщане на ценовата непоклатимост.”

“По-конкретно, в случай че заключим, че е подходящо да се намесим по-агресивно с повдигане на лихвата с по повече от 25 базисни пункта на среща или срещи, ще го създадем,” съобщи Пауъл.

Тези мнения идват по-малко от седмица, откакто централната банка на Съединени американски щати подвигна лихвите за първи път от повече от три години.

Посланието на Пауъл “нямаше по какъв начин да е по-ясно,” споделя пред CNBC Рей Атрил от National Australia Bank.

Основните показатели на Уолстрийт записаха намаления през вчерашния ден, като S&P 500 затвори на 4 461.18 пункта, а Dow Jones Industrial Average изгуби 201.94 пункта до 34 552.99 пункта. Технологичният Nasdaq Composite се намали с 0.4% до 13 838.46 пункта.

Петролът нараства с над 2%

Цените на петрола нарастват в утринната търговия в Азия, като фючърсите на брента нарастват с 2.84% до 118.90 $ за барел. Повишението при щатския лек недопечен нефт (WTI) е от 2.58% до 115.01 $ за барел.

Доларовият показател, който следи представянето на $ по отношение на кошница от шест други съществени валути, се търгуваше на равнище от 98.678.

Японската йена се разменяше при 119.93 по отношение на $, а австралийският $ се търгуваше против 0.7385 щатски $.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР