В Пловдивския административен съд стартира първото дело по жалба на

...
В Пловдивския административен съд стартира първото дело по жалба на
Коментари Харесай

Напрежение в Пловдив заради дело за незаконните къщи във Войводиново

В Пловдивския административен съд започва първото дело по тъжба на поданици от ромската махала на село Войводиново против събарянето на дома му, за който в никакъв случай е плащал налог.

Междувременно недоволни поданици на селото се събраха пред съда и се заканиха да има нови митинги, в случай че противозаконните ромски къщи не бъдат съборени.
Жители на ромската махала във Войводиново оспорват събарянето на къщи Хора от селото отново ще излязат на митинг, в случай че съдът отсъди в интерес на ромите
Минути преди съвещанието пред правосъдната постройка се събраха хора от Войводиново и двама от прогонените от селото роми с юриста им.

Снимка: Емил Кацаров

53-годишният Васил твърди, че е болен от диабет с два сърдечни стенда и е заставен да живее в една стаичка с още 10 свои родственици в Столипиново.

" Това не е човешко. Ако съдът реши, сме подготвени да се върнем. Поне други жилища чартърен да ни предложат " - жалва се Васил. Той признава, че в никакъв случай не е плащал налози за тухлената си къща.

Снимка: БГНЕС

Мъж с националния байрак в ръка попита:

" Тези да не са с нещо по-специални, че да им дават на готово жилища ".

Хората от Войводиново са безапелационни, че ще има нови митинги, в случай че противозаконните къщи не бъдат бутнати.

Снимка: Емил Кацаров

Административният съд би трябвало да се произнесе в едномесечен период. До началото на април ще бъдат гледани общо 17 тъжби на жители на противозаконни постройки във Войводиново.

Снимка: Емил Кацаров

Напрежението в селото избухна при започване на януари, откакто двама поданици от ромската махала нападнаха командоса Валентин Димов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР