В Пловдив започна изграждането на първия за града многоетажен паркинг.

...
В Пловдив започна изграждането на първия за града многоетажен паркинг.
Коментари Харесай

В Пловдив започна изграждането на първия за града многоетажен паркинг

В Пловдив стартира построяването на първия за града многоетажен паркинг. Той се намира на ул. "Орфей " и ще бъде подготвен до края на годината. Това стана ясно по време на първата копка на оборудването, която направиха кметът на града Иван Тотев и кметът на регион "Западен " Димитър Колев.

Паркингът ще бъде на четири равнища с обща повърхност 6 000 кв.м. и за общо 150 автомобила, като на партера ще има търговски площи. Предвидената инвестиция е в размер на 3 390 000 лв., а срокът за осъществяване е 240 календарни дни.

Тотев разгласи, че са в ход процедурите и за други два паркинга в Пловдив, които ще бъдат на няколко етажа и които ще се финансират от Фонда на фондовете, като вноските по заемите ще се покриват от облагата на оборудванията.

Интересът на живеещите в съседство е голям, сподели районният кмет. По думите му чака се цените за паркоместата да бъдат от порядъка на 50 лв. на месец като абонамент.

Иван Тотев напомни, че записаните в КАТ Пловдив коли са 190 000, като 150 000 са единствено колите в Пловдив. Това са домуващите в града коли и по думите му решението за паркирането са многоетажните паркинги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР