В Пловдив се задава транспортен хаос заради затваряне за ремонт

...
В Пловдив се задава транспортен хаос заради затваряне за ремонт
Коментари Харесай

Ремонт на Околовръстното в Пловдив. Камионите ще минават през града

В Пловдив се задава транспортен безпорядък поради затваряне за ремонт на Околовръстното шосе. Затворената права е 7 км. Целият трафик, в това число на тежкотоварни камиони, е пренасочен към града

Инфарктните тапи към този момент започвнаха. Околовръстното шосе е извънредно значим път освен поради тежкотоварния транспорт, само че и поради многото предприятия в индустриалната зона. Той е и най-пряката връзка на Смолянска област с Автомагистрала „ Тракия”

Ремонтът ще е на два стадия – от Коматевско шосе до Пещерско шосе и от Пещерско шосе до Пазарджишко шосе.

„ Това е временен обект от предходната година. Направили сме два потока за изнасяне на придвижването: тежкотоварното ще минава през 133 км на Автомагистрала Тракия – Околовръстното II-56. След това влизаме в Сколебелва майка – Околовръстното на " Тракия " и кръговото на Асеновградско шосе. Лекотоварното придвижване е изнесено в града " - разгласи инж. Петър Петров, шеф на ОПУ Пловдив.

Той прикани за самообладание, защото няма различен вид да се ремонтира шосето. " Няма по какъв начин да се ремонтира този сектор без цялостното затваряне на придвижването. Към момента има пропускливост ".

Пропускливостта за работещите във компаниите и клиентите им е обезпечена, удостовери и инж. Гинка Маринова, началник на компанията, която ще извърши ремонта. „ В момента сме обезпечени с машинизация за осъществяване на ремонта. Ще се оправим в оповестения период. Организирали сме пропускателен режим, като фирите би трябвало да подадат регистрационните номера на колите, които ще влизат. Нека да помоля влизащите по трасето да карат с огромно внимание ".

" Няколко дни ще има неудобства, само че след няколко дни съгласно мен ще се възстановяват нещата и потоците от коли ", сподели Петров пред Нова.

По думите му при този ремонт не се планува разширение на Околовръстното: " В момента тече проектитране на удвояване на това шосе, само че актуалният ремонт е единствено в съществуващия габарит ". Петров добави, че миналогодишният проблем за неналичието на джобове и отбивки за паркиране при положение на спешна обстановка е решен с направените 5 нови джоба на вероятните за това места.

По план е планувано преработване на настилката, ще се положат три пласта асфалт, пътна сигнализация, ограничаващи системи. Около 10 милиона лв. ще коства ремонтът на 7 километровата права. По информация на Гинка Маринова крайният период за осъществяване на ремонта е 30 септември.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР