В Пловдив създават работна карта за превенция от опасните селфита,

...
В Пловдив създават работна карта за превенция от опасните селфита,
Коментари Харесай

В Пловдив създават работна карта за превенция от опасни селфита

В Пловдив основават работна карта за предварителна защита от рисковите селфита, заяви Българска национална телевизия.

Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи, ръководството по образованието, БЧК и общинските администрации са създали специфична стратегия, която да насочва вниманието и на децата и на родителите по какъв начин да се предпазят от рисковата мода, наречена " Търсене на съвършения кадър ".

От полицията разясняват, че няма данни какъв брой са случаите за опити за рисково селфи у нас, само че при тях постоянно постъпват сигнали от жители, които са очевидци на сходни дейности.

Децата се качват на високи здания, на необезопасени строителни обекти, върху скали, които са рискови за тях, влакови композиции, лед на водоеми, движещи се транспортни средства и други

Идеята на програмата е с изключение на силите на полицията, да бъдат включени и спомагателни институции, които да оказват помощ за решаването на казуса.

За подпомагане към този момент е привлечено Регионалното ръководство по образованието и община Пловдив.

От Министерство на вътрешните работи прецизират още, че една от дилемите на работната карта е да притегли вниманието на хората към този проблем и при условия, че станат очевидци на подобен тип рисково поведение при децата в опит да се направи селфи, да алармират на полицията.

От районното ръководство по образованието разясниха, че на територията на област Пловдив е извършен ексклузивен инструктаж на учениците от 12 до 18 години. Предвидени са тематични наставнически срещи, при които психолози и учители ще им разяснят рисковете от основаването на рисково селфи.

Много е значимо родителите да знаят къде се намират децата им в обществените мрежи и по какъв метод търсят известност.

В международен мащаб са регистрирани 260 случая за рисково селфи. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР