В Пловдив предстои важно и знаково дело.Ето какво съобщиха от

...
В Пловдив предстои важно и знаково дело.Ето какво съобщиха от
Коментари Харесай

Турският тираджия от катастрофата с двама загинали музиканти, е на свобода

В Пловдив следва значимо и знаково дело.

Ето какво оповестиха от пресцентъра на апелативния съд в града под тепетата:

" Делото е формирано в Пловдивския апелативен съд по тъжби на околните на двама починали при злополука против условната присъда на подсъдимия - турския водач Мехмет Калиман.

Старозагорският областен съд го е признал за отговорен в това, че на 29.06.2018 година в Прохода на Републиката, на входа на с. Пчелиново, община Гурково, област Стара Загора при настъпило пътнотранспортно произшествие сред лек автомобил и ръководен от него тежкотоварен автовоз, е предизвикал по несъобразителност гибелта на двама души – Николай Николов и Павел Дюлгерски, пловдивски музиканти.

При злополуката, която е станала на завой, на място е умрял пасажерът от леката кола Николай Николов, а месеци по-късно, в резултат на травматични увреждания е умрял и лидерът на колата Павел Дюлгерски. Турският водач е бил разгласен за общодържавно търсене и е арестуван на 9.02.2023 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Елхово ".

На 18 май той е наказан на 3 години условно и е освободен от ареста. На предходното съвещание преди близо 2 седмици нито той, нито юристът му се явиха пред Апелативен съд-Пловдив, откакто родителите на починалите момчета апелираха присъдата на първа инстанция.

" Юридически хватки от страна на подсъдимия, неговия юрист. Не чакам по никакъв метод, най-малко реален, подсъдимият да пристигна в България ", съобщи пред Българска национална телевизия Цветан Николов, татко на Николай Николов.

" И това ни беше ясно още на 18 май след делото в Стара Загора. Обвиняемият е напуснал същия този ден и тогава не бяхме сюрпризирани, схемите, каквито ги чакахме, се развиваха пред очите ни ", добави майката Мариела Николова.

Съдебният състав изясни, че е изпратено искане до турската страна той да бъде свикан за делото.

" Ако има някакви механизми съдът да притисне довереника да се явява, най-малко неговият юрист, най-малко да се даде ход на делото. Самият съд, апелативен, имаме вяра, че може да даде по-справедлива присъда, в случай че не я даде отиваме на трета инстанция ", сподели още Цветан Николов.

Сега делото е планувано за на следващия ден, 11 декември.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР