В Пловдив от Министерството на отбраната (МО) отварят пилотен проект

...
В Пловдив от Министерството на отбраната (МО) отварят пилотен проект
Коментари Харесай

Отварят пилотен проект за осигуряване на жилища за военните в Пловдив

В Пловдив от Министерството на защитата (МО) отварят пилотен план за обезпечаване на жилища, нужни за военнослужещите и цивилните чиновници на ведомството, оповестиха от МО.

Решението за предоставяне на единодушие и установяване на условия и ред за основаване на право на градеж върху парцел - частна държавна благосъстоятелност, възложен за ръководство на МО бе признато на днешното държавно съвещание.

Поземленият парцел се намира на бул.,,Освобождение в регион " Източен " в Пловдив .
 2020 година в строителството на жилища не проличава да има рецесия
2020 година в строителството на жилища не проличава да има рецесия

Най-висок е делът на новопостроените жилища с две стаи

На съвещанието вицепремиерът по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов посочи, че от началото на мандата държавното управление стартира осъществяването на амбициозна стратегия във връзка с армията .

В армията с 50% бяха увеличени заплатите, осъществиха се поправки, рационализация на съществуващата техника, планове за нова техника и други, акцентира Каракачанов.

Сега се подчертава върху работата по пакета от ограничения, обвързван със обществената политика на военнослужещите и обезпечаването на жилища за тях. Към сегашния миг картотекираните военнослужещи, които нямат жилища, са 3109 .

" Бяхме си сложили като задача върху лични парцели на Министерство на защитата с процедура отстъпка от право на градеж да стартираме построяването на придобиването на жилища . Днешното решение е първият пилотен план и той се реализира в Пловдив ", сподели Каракачанов.

Очакванията са сред 3 до 5 години да се реши жилищният проблем в армията без да е нужно финансиране от държавния бюджет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР