В Пловдив и още четири града в страната - София,

...
В Пловдив и още четири града в страната - София,
Коментари Харесай

Нов бонус в Пловдив: Ваксинираш се - получаваш ваучер

В Пловдив и още четири града в страната - София, Варна, Бургас и Велико Търново ще се раздават бонуси след сложена ваксина. Това заяви основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев при визитата си в Бургас. Той изясни, че сега тече организация да бъдат разкрити имунизационни пунктове пред огромните търговски вериги „ Метро “ в петте града, като се чака това да се случи оптимално бързо.

" Хората, които се имунизират, ще получат ваучери, с цел да пазарят в магазина. Все още не се знае с каква сума ще са заредени, чакаме решението на управата. Приветствам едно такова предложение. Други колективи направиха същото за своите чиновници. Там, където има схващане и предпочитание за мотивация, нещата се получават. Сега ще видите какъв брой ниска ще бъде заболеваемостта измежду тези чиновници, както и каква дребна част ще влязат в болница ", добави още Ангел Кунчев.

В Бургас основният държавен здравен контрольор участва на съвещание на Областния щаб, на който бяха набелязани спомагателни ограничения за ограничение разпространяването на COVID-19 поради обстоятелството, че градът е в " алената зона ".

Според доцент Кунчев главните проблеми сега са два - ниският ритъм на имунизация и неналичието на доверие. имунизация и доверие. " Ако България можеше да реализира имунизация 60-70%, то в този момент нямаше да бъде изправена пред такава вълна от болни. Последните данни сочат, че едвам 2-3 % от всички нови случаи, стигнали до болница, са ваксинирани хора и то с доста хронични болести и на възраст. От 131 умряли в интервала 17-23 август, 123 са неимунизирани. Тези с една доза са 5, а с цялостна имунизация - 3-ма души ", заяви още доц.Кунчев.

Главният здравен контрольор още веднъж прикани за следващ път хората да не се подвеждат от подправената информация за имунизациите, която се популяризира най-вече в обществените мрежи хората, а да се уповават на научните данни в международен мащаб.

" 50%, разпоредени в края на юли, би трябвало да се запазят като мярка, носенето на маски там, където е разпоредено, също би трябвало да се съблюдава, а най-много би трябвало да засилим имунизационната акция. Има интерес към нея и са налице доста компании, които желаят да се включат. Никой не може да планува по какъв модел ще се развие при нас вълната. За страдание, моята прогноза е, че ще е по-тежко, тъй като имаме по-малко имунизирани. Все отново, имам една вяра, че тази вълна е по-кратка и по-остра - бързо се подвига, само че и бързо спада. Вече има регистриран спад в Кипър, и в Малта, и в Гърция. Дай боже и при нас да стане по този начин ", разяснява още държавният основен контрольор.

Доц. Кунчев ще пости през днешния ден и Велико Търново. Заедно с Бургас, това са двете области с най-висока все още заболеваемост от COVID-19.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР